Komfortabel seger för herrlaget mot ett trött Bollnäs..

7 januari 2018 17:00
7-3 (3-1)

JOEL BROBERG – FÖRST SOM SIST!

Han satte såväl Villas första mål som det sista, när Villa tog hemmasegern mot Bollnäs på söndagen. Dessutom gjorde han ett tredje mål, Joel Broberg, när Villa sänkte Bollnäs med 7-3.

17-årige Joel Broberg utsågs i våras till Årets talang i svensk bandy. På söndagskvällen var talangen förädlad till en fullfjädrad toppspelare, när han gjorde 3 mål för sitt Villa på hemmaplan i Lidköping och utsågs till Villas bästa spelare.

– Det var första gången jag gjorde 3 mål för A-laget i samma match och det var skönt att sätta lägena, sa en leende Joel Broberg efter matchen.

– När jag gjort 2 mål och fick en fin passning av Tim (Persson) gick jag för ett 3:e mål och det lyckades.

Villa styrde

Det var Villa som styrde spelet från början till slut och redan i matchens andra minut kunde Joel Broberg sätta sitt första mål på en hörnretur till 1-0. Villa hade sedan flera chanser att utöka ledningen. Istället blev det Bollnäs som kvitterade i den 20:e minuten. Men säg den glädje som varar, 2 minuter senare gjorde David Karlsson 2-1 för Villa.

3 minuter senare var det dags för Joel Broberg igen. Han fick en genomskärande passning, skrinnade rakt mot mål och sprätte upp bollen i nättaket till 3-1.

Efter 4-1 av Axel Ekholm reducerade Bollnäs till 4-2 strax före halvtid.

10 minuter in i den andra halvleken satte Martin Karlsson 5-2, efter kalabalik framför Bollnäsmålet. Efter detta var det mållöst i en halvtimma, som annars präglades av många hörnor för Villa. I matchens 83:e minut satte dock David Karlsson 6-2 efter en fin passning av Tim Persson.

Bollnäs reducerade på övertid och det var också på övertid som Joel Broberg kunde sätta sitt 3:e mål för kvällen till 7-3. Det slarvades i Bollnäs försvar och Joel Broberg snappade åt sig bollen och fullföljde sitt hat-trick i matchen.

80 procent av max

Villas tränare Johan Sixtensson menade att Villas koncentration inte var på max hela matchen.

– Men det är en styrka att vinna med 7-3 mot Bollnäs utan att gå på max, sa han.

– Vi gick väl på 80 procent av vår förmåga och det kunde faktiskt ha stått 7-2 redan efter första halvlek.

Vad han menade är förmodligen att spelarna borde skjuta mer när de närmar sig mål istället för att passa sig in hela vägen mot målet.

– Jag tjatar hela tiden på killarna att skjuta mer. Men vi vinner ju och det är ju det som är meningen, sa Johan Sixtensson efter matchen.