Magnus Muhrén målskytt i comebacken..

12 februari 2016 19:00
5-4 (4-2)

 

Muhrén visade vägen i debuten – knapp seger mot Broberg/Söderhamn

I första matchen efter VM uppehållet så besegrar Villa Lidköping på hemmaplan ett gästande Broberg/Söderhamn med 5-4. Stor fokus blev det naturligtvis på Magnus Muhrén som nu debuterade i Villadressen. Inte nog med att han gjorde Villas första mål, han var en av planens allra bästa och fick priset för bästa prestation.

– Jag är förstås jättenöjd med att vi vann, men det var väl ingen av lagets bästa matcher. Det blev ju ganska mycket speltid för mig och jag trodde nästan att jag skulle avlida, sade Magnus när han samlade sig för att möta pressuppbådet efter matchen.

Det var hemmalaget Villa Lidköping om inledde starkast med ett par fina anfall som sånär gav utdelning dock utan resultat i målprotokollet.

Matchens första jubel från läktarna kom istället i matchens femte minut när den i Villadressen debuterande veteranen nr 13 Magnus Muhrén gjorde sitt första byte för Villa Lidköping. Hemmalagets spelövertag började dock avta efter de inledande tio minuterna och det var istället Broberg/Söderhamn som kunde ta ledningen med 0-1. Repliken från hemmalaget lät inte vänta på sig då man i anfallet efter kvitterar genom ett vackert bandymål av nyss nämnde Magnus Muhrén, ett mål som resulterade i högljudda ovationer från publiken.

Trots den snabba kvitteringen så mattas hemmalagets tempo och gästerna får allt mer av spelet och i den 25:e matchminuten tar Broberg återigen ledningen. Ytterligare fem minuter senare är man ytterst nära att öka på till 1-3 men stolpen räddar hemmalaget denna gång.

Matchbilden med ett tätt spelande Broberg/Söderhamn och ett Villa Lidköping som inte lyckas ta sig genom ett tätt samlat motståndarförsvar står sig halvleken ut.

Gästerna i ledning med 3-1

De inledande tio minuterna av andra halvlek påminner om avslutningen av den första och det är inte oförtjänt när bortalaget i den 51:a matchminuten får utdelning och ökar sin ledning till 1-3. Strax därefter inleds dock en stark period för Villa Lidköping i vilken man under knappa tio minuter gör fyra raka mål och vänder matchen till ledning 5-3. Broberg/Söderhamn kvitterar dock strax efter till 5-4 och under matchens avslutande tjugo minuter skapar båda lagen chanser, återigen med ett tydligt spelövertag för hemmalaget som när domaren blåser av matchen kan konstatera att man säkrat två viktiga poäng i jakten på den så viktiga topplaceringen. Till matchens prestation i hemmalaget röstar publiken fram Magnus Muhrén.

– Det viktigaste idag var två poäng och nu laddar vi för stormatchen mot Västerås på söndag, summerade Johan Sixtensson fredagskvällen och gav extra beröm till junioren Martin Karlsson.

David Karlsson gjorde två mål den här kvällen. Det betyder att han har ett mål kvar till att tangera Jonas Claessons rekord när det gäller antalet gjorde elitseriemål genom tiderna.

Målskyttar Villa Lidköping. David Karlsson 2 (1 straff), Daniel Andersson och Petter Björling. Broberg/Söderhamn: Jonas Engström 2, Erik Jonsson och Martin Söderberg 1 var.

Andreas Bring
 

TEXT: intervju med Magnus Muhrén som gjorde 1 + 1 i comebacken.

      TEXT: intervju med Magnus Muhrén.

      TV: intervju med Petter Björling.
 


Målskyttar:

0-1 Erik Jonsson (Martin Söderberg) 11
1-1 Magnus Muhrén 12
1-2 Jonas Engström (Adam Wijk) 24
—–halvtid—–
1-3 Jonas Engström (Vadim Arhipkin) 51
2-3 David Karlsson (Magnus Muhrén) 57
3-3 David Karlsson (straff) 60
4-3 Petter Björling (Jesper Eriksson) 62
5-3 Daniel Andersson (Lars Fall) 66
5-4 Martin Söderberg 68

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
Broberg/Söderhamn: 4×10

Publik: 3540

Domare: Roland Fager, Jonas Jonsson, Andreas Björkman, Anders Berg.

50/50-vinnare: 30 197 (33 500kr).

Skaraborgaren: 35 614.
Skaraborgaren: 32 302.

Villas laguppställning

6 Martin Karlsson (J)
7 Lars Fall
8. Ludvig Johansson (J)
10 David Karlsson
11 Tobias Backman
12 Tim Persson
13 Magnus Muhrén
20 Mattias Johansson
22 Martin Andreasson
23. Philip Florén (J)
24 Martin Johansson
65 Christian Älvegran (J)
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79. Jon Karlsson (RMV)
83 Daniel Andersson
88 Jesper Thimfors (MV)
89 Anton Sandsjö
91 Johan Esplund
92 Petter Björling