Sex poäng från David när Villa vann

11 januari 2014 17:00
6-1 (3-0)

Tre mål och tre assist. David Karlsson var i högsta grad inbladad i samtliga mål när Villa vann lördagens hemmamatch mot Broberg Söderhamn med 6–1.

Efter två raka segrar mot Vetlanda och Broberg har Villa förhoppningsvis skakat av sig förlusten mot Hammarby på trettondagen. Mot Vetlanda säkrade Villa segern först på tilläggstid – mot Broberg var vägen mot två poäng desto rakare.

Matchen inleddes rätt piggt från båda håll och Broberg hade missat ett friläge när Daniel Andersson öppnade målskyttet i den åttonde minuten. Förarbetet stod firma Bryngelson/Karlsson för; Jesper släppte ut bollen till David som slog in ett hårt inspel på Daniels klubba. Villas anfallstrio levererade som vanligt en drös med poäng i matchen. Bäst gick det för David Karlsson som låg bakom samtliga sex hemmamål.

I första halvlek var det ”assistkungen” David som klev fram. Vid 2–0-målet tappade Broberg bollen i ett farligt läge på egen planhalva och David släppte bollen till Daniel Andersson som tog med sig bollen i fart, gjorde några eleganta dragningar och rullade in bollen bakom Wasberg i Brobergs mål.

Innan målet – som tillkom i den 19:e minuten – hade bortalaget haft en bra period. Bland annat lyckades Joel Edling helt missa mål när han på ett strålande sätt åkte igenom Villaförsvaret och kom fri med Jakob Säleby. Villa slarvade i passningsspelet och hemmalaget hade emellanåt lite för bråttom med att slå den avgörande passningen.

Broberg reducerade välförtjänt i den 23:e minuten, men Villa utökade relativt omgående sin ledning till 3–1. Målet var bandygodis av den bättre sorten. I en flygande kontring gick bollen som på ett snöre fram till David Karlsson som gav Petter Björling möjligheten att avancera in i Brobergs straffområde och sätta sitt sjunde mål för säsongen.

Efter 3–1-målet hade Villa bra kontroll på den första halvleken även om det krävdes en straffräddning av Jakob Säleby för att tvåmålsövertaget skulle vara intakt till pausvilan. Å andra sidan hade Jesper Bryngelson ett avslut i stolpen som med lite tur hade kunnat ge Villa en större ledning.

I andra halvlek var det Villa för hela slanten. Gästerna från Söderhamn var aldrig nära att hota hemmalaget som behärskat spelade in två poäng. Efter assistframgångarna före paus återgick David Karlsson till sin vanliga syssla under matchens avslutande 45 minuter. Tre mål blev det från Villas nummer tio. Först rakade han in en målvaktsretur i den 52:a minuten, sedan stötte han in ett högerinspel från Daniel Andersson och i slutskedet av matchen fastställde David slutresultatet till 6–1 på Petter Björlings precisa framspelning. Petter stod även han för en framträdande insats och utsågs till matchens lirare i hemmalaget.

Villa stod för en klart godkänd insats mot ett motstånd som kan vara svårspelat. Kom ihåg att Broberg har varit ett av seriens mest formstarka lag den senaste tiden och när lagen möttes på Hällåsen innan jul vann hälsingarna med 4–2. Defensivt var det på alla sätt stabilt och framåt finns det ju ett par herrar som vet hur man producerar poäng.

Villaspelarna får nu några dagars vila innan Sandviken gästar arenan på onsdag nästa vecka.