Villa hemmaslog Broberg

24 oktober 2012 19:00
5-2 (2-0)

Det kommer knappast att skrivas några romaner om Villas insats i hemmamötet med Broberg Söderhamn. Men David Karlsson gjorde på nytt tre mål och såg till att Villa till slut kunde vinna ganska kontrollerat.
– Huvudsaken är att vi tog två poäng, säger mittfältaren Linus Rönnqvist efter 5–2-segern.

Jämfört med hur det såg ut vid samma tidpunkt i fjol har Villa inlett den nya säsongen på ett alldeles lysande sätt. Efter två matcher har Villa tagit fler poäng än vad man mäktade med under de fyra första omgångarna förra säsongen.

Mot Broberg Söderhamn var det egentligen aldrig något snack om saken. Redan efter 17 sekunders spel gjorde Villa 1–0 när David Karlssons friställdes av Jesper Bryngelsons fina lyftning. Fri med bortamålvakten Dennis Wasberg gjorde Villas skyttekung förstås inga misstag.

Janne Hauska kvitterade för Broberg i den tredje minuten, men efter två snabba mål i minut åtta och tolv seglade Villa iväg till en 3–1-ledning. Först avslutade Daniel Andersson ett drömanfall när han stötte in David Karlssons inspel (Petter Björlings öppnande passning var briljant), och sedan gjorde Jesper Bryngelson 3–1 på Patrik Gustafssons fina djupledspassning.

Efter en lovande start sjönk tempot i matchen. Villa slog av på takten och Broberg stod inte att känna igen från tidigare besök i arenan. Visserligen har man tappat tunga pjäser i Adam Gilljam och Daniel Jonsson inför den här säsongen, men visst kändes bortalaget ovanligt uddlöst i sin offensiv.

En av få chanser för bortalaget resulterade dock i matchens nästa mål. Junioren Jesper Öhrlund reducerade till 3–2 när Villaförsvaret hamnade på mellanhand och det resultatet stod sig fram till halvtidspausen.

– I paus sa vi att vi skulle skärpa till oss lite grann, men det var aldrig någon panik. Även om vi bara ledde med 3–2 kändes det som att vi hade kontroll. Vi visste att om vi bara fortsatte försvara oss bra skulle vi få lägen att avgöra matchen i andra halvlek, säger Linus Rönnqvist.

Så blev det. Och det var David Karlsson som visade vägen med ytterligare två mål. I den 57:e minuten sprätte David upp 4–2 i nättaket och 14 minuter senare satte han 5–2 på straff. Segern var i hamn och Villa spelade i stort sett bara av matchen under den tid som återstod. Speciellt publikvänligt var det kanske inte, men stora delar av de drygt 3200 åskådarna förstod nog att spelarna inte hade för avsikt att tömma bränsledepåerna tre dagar före nästa match.

– Det är onödigt att anfalla dumdristigt och tappa boll i fel lägen. Då är det bättre att hålla i bollen och kontrollera matchen. Kanske var det inte jättekul att kolla på, men det viktigaste var att vi tog två poäng och att vi inte bjöd in dem i matchen. Till slut kunde vi vinna ganska kontrollerat tycker jag.

Fyra poäng på två matcher är förstås en smakstart för Villa, som närmast möter nykomlingen Ljusdal i en sen kvällsmatch (matchstart klockan 20,00) på lördag.
– Det kommer att bli tufft. Vi spelar klockan åtta på kvällen, de är nykomlingar och det är dessutom deras hemmapremiär. Förmodligen är de jätteladdade. Och det är alltid svårt att möta en nykomling i början av serien – de är oftast fyllda med energi de första matcherna. Vi får verkligen se till att vara på tårna, avslutar Linus.

Anton Mattsson

 

Lyssna: Jesper Bryngelsson: ”Jag tycker vi kontrollerar den här matchen jättebra”

Lyssna: Jesper Eriksson: ”Vi leder serien så det är perfekt”

Lyssna: Michael Bratt: ”Fucking close, but not close enough”
 

Målskyttar

1-0 David Karlsson (Jesper Brygelson) 17 sekunder
1-1 Janne Hauska (Jonas Nygren) 3
2-1 Daniel Andersson (Jesper Bryngelson) 7
3-1 Jesper Bryngelson (Patrik Gustafsson) 12
3-2 Jesper Öhrlund (Rolf Larsson) 31
—–halvtid—–
4-2 David Karlsson (Patrik Hellman) 58
5-2 David Karlsson, straff 70
 

Hörnor
Villa Lidköping: 9
Broberg/Söderhamn: 6
 

Utvisningar
Villa Lidköping: 2×10
Broberg/Söderhamn: 2×10, 1×5

Domare: Anders Kristiansson, Carl-Johan Vilsson, Mattias Öhrn, Fredrik Eriksson.

Publik: 3203

Vinnande lottnummer i 50/50-lotteriet: 4751(Vinst: 18.610 kr)

 

Stabil seger för Villa

NLT-TV: "Vi ägde i 90 minuter"

 

Villas laguppställning:

3 Patrik Hellman
4. Daniel Skoog
5 Linus Rönnqvist
8 Patrik Gustafsson
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
11 Simon Artig
12 Tim Persson
14 Henrik Larsson
21 Jesper Bryngelson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Pär Törnberg
32 Martin Berggren
44 Martin Hagman
71 Johan Malmqvist
75 Jesper Eriksson
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling
93 Joakim Bergqvist
 

Fler bilder från matchen finns i bildgalleriet»