En dålig första halvlek blev Villa Lidköpings fall i den sista gruppspelsmatchen..

13 oktober 2017 20:30
0-4 (0-2)

En dålig första halvlek blev Villa Lidköpings fall i den sista gruppspelsmatchen – World Cup över för Villas del!

Villa Lidköping hade allt i egna händer inför kvällens match mot Hammarby, men laget kom aldrig upp i nivå och får därför resa hem till Lidköping redan ikväll.

– Vi gör en första halvlek som förstör för oss själva, det är där vi förlorar matchen, säger Johan Sixtensson efter förlusten mot Hammarby.

Det var en låg nivå på den första halvleken, många felpass och bolltapp på mittplan för Villa Lidköping. Hammarby kunde spela omställningsbandy och ta vara på sina chanser.

– Vi är för passiva, inte beredda att ta någon jobbig åkning för att ge varandra möjligheter och utrymmen, det är för dåligt, säger en besviken Sixtensson.

Hammarby tog ledningen med två snabba mål i den första halvleken och släppte aldrig in Villa Lidköping i matchen, detta trots några riktigt farliga chanser i den andra halvleken. Den farligaste chansen fick David Karlsson med ett straffslag, dock stod Patrik Hedberg för en fin räddning.

Istället för ett reduceringsmål punkterade Hammarby matchen efter en tveksam straffsituation. Efter ett missförstånd i Villas straffområde dömde domaren straff när han ansåg att Jon Karlsson stötte bort ett hemåtpass.

Matchen slutade 0-4 och Villa Lidköping får nu ladda inför seriepremiären den 27 oktober – då finns chans till revansch mot Hammarby.

– Vi får åka hem och träna som vanligt, vi kan inte lägga oss ner och lipa för det här och tycka synd oss själva, vi får stå för den svaga insatsen mot Hammarby och ladda om för seriepremiär.

 


 


 

Målskyttar:

0-1 Christoffer Fagerström (Robin Sundin) 10
0-2 Ilja Grachev (Ivan Lebedev) 12
—–HALVTID—–
0-3 Adam Gilljam (straff) 59
0-4 Ilja Grachev (Christoffer Fagerström) 63
 

Hörnor:
Villa Lidköping: 3
Hammarby: 5

Utvisningar:
Villa Lidköping: 2×6
Hammarby: 3×6
 
Laguppställning:

Målvakt:
Jon Karlsson (Mv)

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Tobias Backman
Felix Pherson

Mittfältare:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Tim Persson

Anfallare:
David Karlsson
Johan Esplund

Avbytare:
Ludvig Johansson
William Arvidsson (Jr)
Christoffer Norin
Nikolai Jensen
Jesper Thimfors (Rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se