Villa Lidköping tog en komfortabel seger i genrepet på fredagskvällen mot IFK Kungälv, matchen slutade 8-3 (3-2).

16 oktober 2015 19:30
8-3 (5-1)

Daniel Andersson sex poäng när Villa Lidköping vann genrepet mot IFK Kungälv!

Villa Lidköping tog en komfortabel seger i genrepet på fredagskvällen mot IFK Kungälv, matchen slutade 8-3 (3-2).

Villa startade matchen riktigt bra, man hade bra koll på sin defensiv samtidigt som man var rejäla i offensiven och klev på med bra fart. Efter några fina spelkombinationer och en hörna så hade hemmalaget en ledning med 3-0 efter tjugo spelade minuter. Daniel Andersson öppnande målskyttet efter en fin djupledspassning från David Karlsson. Ludvig Johansson kunde öka på ledningen och Martin Johansson satte 3-0 på en hörna i matchminut 19.

Efter det tredje målet kändes det som att hemmalaget skulle gå ifrån och göra minst ett par mål till innan halvtidsvilan, men så blev det inte. Man sjönk lite tempomässigt och började tappa boll på fel ställen, vilket resulterade i två mål från IFK Kungälv. Reducering från Ted Skoglund och kvittering en minut senare från Axel Ekholm. Resultatet i halvlek var 3-2.

Andra halvlek var det Villa Lidköping som styrde från början till slutet. Man höjde sig ett snäpp extra och det blev mest anfall mot ett Kungälv som stod lågt på egen planhalva.

Mattias Johansson ökade på hemmaledningen tidigt i andra halvlek och juniorspelaren Ludvig Johansson fick göra sitt andra mål för kvällen efter att han snyggt blivit framspelad på ett lyft från Petter Björling. Ludvig som spelat tre A-lagsmatcher denna säsong har verkligen visat framfötterna med sina fyra mål.

– Det var riktigt kul där ute idag och det kändes bra, säger Ludvig i omklädningsrummet efter matchen.

Matchen fortsatte i samma spår som den startade med tre Villamål, Daniel Andersson gjorde sitt andra mål för kvällen efter ett lyft från Martin Andreasson. David Karlsson rundande Kungälvs försvar ganska enkelt och gjorde 7-2 innan det var dags för Daniel att än en gång visa sina kvalitéer som bandyspelare. Ensam mot fem försvarare klev han igenom och satte bollen distinkt i målvaktens vänstra kryss.

Ni som såg matchen märkte att Villa Lidköping blev riktigt farliga med sitt spel i luften. Tre av dagens åtta mål skapades via lyft, någonting som självklart kommer bli oerhört viktigt i framtiden.

Matchen slutade med ett hörnmål från IFK Kungälv, Axel Ekholm snodde åt sig bollen och gjorde sitt andra för kvällen.

Målskyttar:

1-0 Daniel Andersson (David Karlsson).
2-0 Ludvig Johansson (Jesper Eriksson).
3-0 Martin Johansson (Daniel Andersson) hörna.
3-1 Ted Skoglund (Marcus Hillukkala).
3-2 Axel Ekholm (Robin Ohlsson).
——————–HALVTID——————–
4-2 Mattias Johansson (Daniel Andersson).
5-2 Ludvig Johansson (Petter Björling).
6-2 Daniel Andersson (Martin Andreasson).
7-2 David Karlsson (Daniel Andersson).
8-2 Daniel Andersson (Mattias Johansson).
8-3 Axel Ekholm (Erik Schön).

Matchen slutade alltså 8-3 (3-2) och nästa match blir seriepremiären borta mot Sirius. Är du sugen på att följa med supporterklubben till Uppsala så ska du klicka HÄR>>.

På återseende fredagen den 30 oktober, då kommer regerande mästarna Västerås på besök i elitseriens andra omgång.

 


/Rasmus Abrahamsson.