Rejäl urladdning mot Kungälv - Det här kändes riktigt skönt!

9 januari 2015 19:00
10-2 (5-0)

 

Rejäl urladdning mot Kungälv – Det här kändes riktigt skönt!

När junioren Philip Florén i matchens sista minut fick göra sitt första elitseriemål var det något av en punkt på en kväll som var riktigt bra för Villa Lidköping. Inför 3 247 personer i Sparbanken Lidköping Arena mer eller mindre krossades IFK Kungälv med 10-2 (5-2).
– Vi gjorde det mesta rätt och det här kändes riktigt skönt, sade en glad Johan Sixtensson innan han tackade sina spelare för en väl genomförd match.
Det syntes från början att hemmaspelarna var på spelhumör och inte minst var revanschlusten stor efter förlusten i höstas borta mot IFK Kungälv.
– Det har känts bra den senaste tiden och nu tycker jag att vi alla var på bettet ordentligt, sade Tim Persson som numera återfinns på mitten och trivs jättebra i den rollen.

Danne matchens store
Daniel Andersson var annars matchens kung. ”Danne” inte bara gjorde tre mål från egen klubba. Han dominerade helt enkelt matchen även om det var många andra som också var mycket bra. David Karlsson gjorde också tre mål och kunde med lite flyt satt ytterligare flera fullträffar. Jesper Eriksson gjorde inte bara ett mycket snyggt mål i krysset. Han fick dessutom fyra assist. Försvaret sattes väl totalt sett inte på några större prov. Gladast var nog Martin Andreasson som gjorde sitt tredje mål för säsongen.
– Jag närmar mig skyttetoppen, sade en glad Martin efter matchen.

Målvaktsstrul
På målvaktssidan var det annars lite struligt den här kvällen, Jakob Säleby blev magsjuk tätt inpå matchen och David Borvall fick ta över samtidigt som Anton Sandsjö kallades in. David gjorde sitt med bravur, men några minuter före paus fick han lämna planen på grund av lite materialfel. På läktarna blev det oroligt, men David kom tillbaka efter paus och höll nollan i andra halvlek med några riktigt bra ingripanden. Anton fick göra några minuter och ouppvärmd släppte han in ett mål signerat förre Villaspelaren Simon Artig.

Snygga mål
David Karlsson inledde kvällens målskytte, men Kungälv kvitterade minuten efter genom Ted Skoglund. När Daniel Andersson gjort 2-1 efter snyggt soloanfall och 3-1 efter Lars Falls lyftning kändes det som att detta var Villas kväll. Jesper Erikssons skott i krysset gav 4-1 och 5-1blev det efter Dannes tredje mål.
I andra halvlek kom målen med jämna mellanrum. David satte 6-2 efter Daniels passning, Tim Persson 7-2 i tomt mål efter Davids skott. Av kvällens nio Villahörnor resulterade ett i mål när Andreasson slog in 8-2. David blev också tremålskytt sedan han mycket snyggt tagit ner Jesper Erikssons framspelning. I slutet kom alltså 10-2 och målskytt var Philip Florén.
Philip hyllades förstås för sitt premiärmål, men ville inte ställa upp framför webbkameran efteråt…
– Jag giller inte det, sade han lite blygt.
Det här är dock något Philip torde få lära sig för framtiden.
Johan Karlsson – en av de andra yngre spelarna – kom inte med i målprotokollet, men drog på sig ett par utvisningar och kommer mer och mer.
Efter tredje segern i Sparbanken Lidköping Arena den här säsongen väntar närmast bortamatch mot Bollnäs på onsdag. Kommande lördag är det storfrämmat då Sandviken kommer på besök och en ny storpublik är att vänta.

Bengt Andersson
 

Målskyttar

1-0 David Karlsson (Jesper Eriksson) 9
1-1 Ted Skoglund (Mikael Lindberg) 10
2-1 Daniel Andersson (Petter Björling) 13
3-1 Daniel Andersson (Lars Fall) 14
4-1 Jesper Eriksson (David Karlsson) 21
5-1 Daniel Andersson (Jesper Eriksson) 40
5-2 Simon Artig 46
——halvtid——
6-2 David Karlsson (Daniel Andersson) 46
7-2 Tim Persson 50
8-2 Martin Andreasson (Jesper Eriksson), hörna 65
9-2 David Karlsson (Jesper Eriksson) 76
10-2 Filip Florén (Petter Björling) 89

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
Kungälv: 3×10

Hörnor:
Villa Lidköping: 9
Kungälv: 1

Publik: 3247

Domare: Ulrik Bergman, Jonas Jonsson, Andreas Lindvall Viktorsson, Fredrik Eriksson.

Vinnande nummer i 50/50-lotteriet:  23707 (Vinstsumma: 27.890 kr)
 

Villas laguppställning

5 Linus Rönnqvist
6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
8 Christian Älvegran
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
12 Tim Persson
15 David Borvall
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
22 Martin Andreasson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Daniel Lehnbom
34 Jakob Säleby
64 Johan Karlsson
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
80 Philip Florén
83 Daniel Andersson
89 Anton Sandsjö
92 Petter Björling