Dålig start i genrepet - men ny seger mot Kungälv

20 oktober 2013 18:00
7-5 (5-2)

Dålig start i genrepet – men ny seger mot Kungälv

För tredje gången den här försäsongen stod IFK Kungälv för Villa Lidköpings motstånd. I genrepet inför fredagens premiär mot IFK Vänersborg vann Villa på söndagskvällen med 7-5 (2-3) inför drygt 600 åskådare i Sparbanken Lidköping Arena.

Det började annars på sämsta tänkbara sätt. Redan i första spelminuten gjorde Kungälv mål efter hörna och efter två och en halv minut var ställningen 0-2. Daniel Andersson reducerade men Kungälv ökade på in ledning. 2-3 var pausställningen efter en halvlek som gav mycket övrigt att önska från hemmalagets sida.
– Dåligt genrep ger bra premiär, tröstade sig en och an av de trogna supporterna sig med i pausvilan.

I andra halvlek blev det bättre tempo och fart från Villa. Kvitteringen lät inte vänta på sig länge och sedan följde ytterligare fyra raka hemmamål. Mot slutet blev det lite sämre koncentration igen och Kungälv reducerade två gånger innan slutsignalen.

David Karlsson visade härlig målform och det är ju förtroendeingivande inför elitseriepremiären. ”Davva” svarade för fem av hemmamålen varav två på straffar. Daniel Andersson är givetvis också en av nyckelspelarna och han gjorde de två andra målen. Övrig sparade förhoppningsvis krutet till fredag kväll i Vänersborg…