Villa vann sin tredje raka träningsmatch..

14 september 2018 19:00
9-1 (2-1)

Kross i första halvlek lade grunden till en komfortabel seger mot Motala: ”Det kommer bra spelare överallt och Motala vet inte vart dom ska ta vägen”

Villa Lidköpings herrlag har avverkat sin tredje träningsmatch och likt de tidigare två matcherna så blev det seger. Ikväll mot Motala blev det övertygande 9-1 (7-0).

– Vi gör en riktigt bra start på matchen och första halvleken var ren utspelning, vi gjorde 7 mål men det kunder varit betydligt fler, säger Martin Karlsson efter matchen.

Villa Lidköping var, som Martin säger, lysande bra i den första halvleken. Anfall efter anfall visade laget sin kvalité och att motståndarna får se upp i vinter.

Öppningsmålet kom redan efter tre minuter när Felix Pherson på passning från Johan Löfstedt gjorde 1-0. Det blev startskottet på en halvlek där Villa styrde allt, målen trillade in och innan domaren blåste för pausvila stod det 7-0 på tavlan och Villa hade sju olika målskyttar. Om det inte vore för en riktigt fin insats i Jussi Altonen i Motalamålet så hade det nog varit en större ledning i paus.

Vad pratade ni om i paus?

– Vi sa att vi skulle fortsätta och inte göra en dålig halvlek, men det gör vi. Det känns sådär nu efter matchen att vi inte kunde prestera bättre i andra halvlek, säger Karlsson.

Motalas första och enda mål kom efter 48 spelade minuter när Oskar Nilsson avslutade lågt, tätt intill Jesper Thimfors vänstra stolpe. Strax därefter tog Johan Sixtensson timeout.

Vad sa ni i timeouten?

– Vi sa att vi var där vi inte ville vara och vi frågade oss själva varför vi var det. Jag tycker att det blev lite bättre efter det, vi bestämde oss för att kliva runt lite mer, vilket resulterade i lite mer hörnor och ett hörnmål.

Villa Lidköping gör matchens två sista mål och matchen slutar 9-1. Ett litet mönster kring säsongens tre första matcher är att det skiljt sig mycket på första och andra halvlek.

– Man får inte glömma av att vi tränar väldigt hårt på veckorna och spela 90 minuter är inte alltid lätt och då är man piggare i första halvlek. Man känner av att det börjar stocka i benen så det märks att vi tränar hårt. Men det är ingen fara, vi börjar trappa ner lite på det nästa vecka och sen ännu mer kommande veckor så att vi är i toppform till cupspelet.

Nästa match för herrlaget blir den 19 september mot Frillesås i Sparbanken Lidköping Arena.


 

Målskyttar:

1-0 Felix Pherson (Johan Löfstedt) 4
2-0 Joakim Andersson (Johan Esplund) 19
3-0 Johan Löfstedt (Joakim Andersson) 21
4-0 Martin Karlsson 23
5-0 Martin Johansson (Johan Esplund) 30
6-0 Johan Esplund (Joel Broberg) 35
7-0 David Karlsson (Johan Esplund) hörna 45
—–HALVTID—–
7-1 Oskar Nilsson (Erik Ivarsson) 49
8-1 David Karlsson (Johan Esplund) hörna 69
9-1 Felix Pherson (Johan Löfstedt) 92

Hörnor:
Villa Lidköping: 13
Motala: 6

Utvisningar:
Villa Lidköping: 2×10
Motala: 1×5

Huvuddomare: Jacob Liljegren

Villa Lidköpings laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Felix Pherson

Mittfält:
Johan Löfstedt
Tim Persson
Johan Esplund

Anfall:
Joakim Andersson
David Karlsson (K)

Avbytare:
Jesper Eriksson
Joel Broberg (Jr)
Martin Karlsson

Målvaktsreserv:
Jon KarlssonRasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se