Ny seger för herrlaget när Villa Lidköping vann derbyt..

15 september 2017 19:00
8-1 (4-1)

Villa Lidköping fortsätter att imponera på försäsongen – storseger mot IFK Vänersborg på fredagskvällen: ”Det var en stabil insats rakt igenom”.

Tätt mellan matcherna och efter onsdagens storseger mot Vetlanda, var det dags igen för Villa Lidköpings herrlag. Ny match och dessutom ett derby mot ärkerivalen, IFK Vänersborg.

Bortalaget startade friskt och var det spelförande laget inledningsvis. Det märktes dock en trygghet i Villa Lidköping, laget blev inte stressat och efter femton minuter var det dags för hemmalaget att ta tag i taktpinnen.

– Vänersborg hade mycket boll först kvarten, Vi blir dock inte ivriga utan vi låter dom göra jobbet, sedan när dom blev trötta så växlade vi på och åt oss tillbaka, sakta men säkert, sa Johan Sixtensson efter matchen.

Matchens första mål kom i den 16:e matchminuten när Nikolai Jensen gjorde sin första poäng i Villadressen och den svenska elitserien. Jensen stod för en riktigt läcker passning i djupet till Tim Persson som gjorde matchens första mål.

Tjugo minuter senare var det dags för norrmannen igen. Jesper Eriksson stod för förarbetet och Nikolai tog chansen att avsluta på vänsterkanten, en chansning som resulterade i Jensens första mål i Villa Lidköping.

Härifrån gick det sedan snabbt, fem minuter senare stod det 4–0 på resultattavlan efter mål av Martin Karlsson och Jesper Eriksson – det blev även halvtidsresultatet.

– Vi har ju saker att träna på och vi var inte helt nöjda i halvtid, lite för många felpassningar och jag tycker att vi blev lite felvända i våra åkningar, svarar Sixtensson på frågan om vad laget pratade om i halvtid.

I den andra halvleken var det fortsatt dominans från hemmalaget, många fina anfall, blandat med exemplariskt försvarsarbete.

Johan Esplund gjorde matchens femte mål, redan fyra minuter in i den andra halvleken. Tio minuter senare var det dags för Nikolai Jensen att hitta målet igen, tillsammans med Johan Esplund passade han sig genom Vänersborgsförsvaret och slog in bollen i öppet mål.

Villa Lidköping såg länge ut att hålla nollan men i matchminut 80 så kom det första och enda målet från Vänersborg, det på en hörna när Mathias Johansson dunkade in 7–1.

Som en perfekt avslutning på kvällen så avslutade Joel Broberg målskyttet på en retur, och slutresultatet skrevs till komfortabla 8–1. Det betyder alltså 17–2 på två matcher och en bättre start på försäsongsmatcherna är svårt att önska.

Ikväll var hela laget bra. Jon Karlsson i målet stod för ett par riktigt svettiga räddningar och var nära på att hålla nollan. Juniortalangen William Arvidsson slet som ett djur i sin defensiva mittfältsposition och fick beröm av Sixtensson efter matchen.

– Han gör ett jättejobb, många långa och bra åkningar som hjälper försvarslinjen. Han har en skön attityd och det smäller om man ska förbi honom.

Nästa helg är det dags för två tuffa matcher när laget ska möta Västerås och Sandviken i Relita Hallen. Allt från den helgen hittar du självklart här på vår hemsida och i våra sociala medier.

 


Målskyttar:

1-0 Tim Persson (Nikolai Jensen) 15
2-0 Nikolai Jensen (Jesper Eriksson) 36
3-0 Martin Karlsson (Christoffer Norin) 40
4-0 Jesper Eriksson (Martin Karlsson) 41
—–HALVTID—–
5-0 Johan Esplund 49
6-0 Nikolai Jensen (Johan Esplund) 57
7-0 Christoffer Norin (Petter Björling) 60
7-1 Mattias Johansson (Olle Berglund) hörna 80
8-1 Joel Broberg 84

Huvuddomare: Niclas Skoog

Hörnor:
Villa Lidköping: 8
IFK Vänersborg: 6

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
IFK Vänersborg: 1×10

Publiksiffra: 865

Laguppställning:
Jon Karlsson (Mv)
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Tobias Backman
Felix Pherson
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Esplund
Christoffer Norin
Axel Ekholm
Tim Persson
Nikolai Jensen
William Arvidsson (Jr)
Joel Broberg (Jr)
Jesper Thimfors  (Rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se