Villa Lidköping besegrade Kalix på hemmaplan..

20 december 2015 17:00
6-3 (4-1)

 

”MOSIGT” VILLA TOG ÄNNU EN SKALP

Det var en aning ”mosiga” Villaspelare som gled ut på isen i arenan på söndagen, där Kalix stod för motståndet.

Det var också länge osäkert hur matchen skulle sluta. Men när Jesper Eriksson i den 64:e minuten dribblade sig igenom Kalixförsvaret och själv satte bollen i mål, började upphämtningen som till slut gav Villa segern med 6-3.

Bandyns elitserie har nu passerat ”halvtid”, vilket för lagen innebär dubbelmöten. För Villas del handlade det i veckoslutet om Kalix. Först på bortaplan i fredags, där Villa vann med 5-2 och på söndagen match på hemmais där Villa till slut vann med 6-2. Men det satt hårt inne.

– Resan till Kalix satt rejält i benen och jag kände mig helt mosig, sa Jesper Eriksson efter matchen och fortsatte.

– Jag har knappt kunnat sova på två dygn och kroppen kändes helt slut när vi gled ut på isen idag.

På Jesper märktes det inte alls såpass mycket som han själv kände av tröttheten och hans mål som gav Villa kvittering till 3-3 var en riktig delikatess, som han svarade för på egen hand.

Jo, det är kul att göra mål, sa Jesper lite blygsamt efter matchen.

Det var Villa som inledde målskyttet efter cirka 7minuter, efter att Ludvig Johansson passat Johan Esplund, som i sin tur frispelade David Karlsson som sedan satte bollen säkert i mål.

När Daniel Andersson gjorde sitt 400:e mål i Villadressen, efter 10 minuter, efter en fin passning av Martin Andreasson, trodde väl de flesta att detta skulle bli en enkel storseger för Villa. Villa hade dessutom ett rejält spelövertag.

Men efter nästan 14 minuter fick Kalix hörna och den sköt Anders Englund stenhårt i mål. Nu började också Kalix att komma igång med sitt spel. Efter 20 minuter respektive 24 minuter fick Villa 2 mål bortdömda, helt enligt regelboken och nu började hemmalagets spel att bli hafsigt, Det stämde inte riktigt. Efter en halvtimmas spel kvitterade också Kalix till 2-2 och nu böljade spelet fram- och-tillbaka, med målchanser för båda lagen. När Kalix fick en hörna i den 49:e minuten, som resulterade i mål och ledning för Kalix, började det se riktigt mörkt ut för Villa.

Det blev dock Jesper Eriksson som visade vägen för en vändning, när han på egen hand, mycket snyggt, dundrade in 3-3 efter 64 minuters spel efter en fin genomåkning.

Två minuter senare fick Villa en straff, som David Karlsson säkert förvaltade till en Villaledning med 4-3. ”Världens bästa Karlsson” gjorde också 5-3 till Villa på en hörna efter drygt 81 minuter.

Efter 5-3 spelade Villa säkert, medan Kalix naturligtvis började spela högre upp för att få till mål. Detta straffade sig dock och efter drygt 91 minuter kunde Lars Fall slå in 6-3 till Villa efter en fin passning från Johan Esplund.

Trots segern var Villas tränare Johan Sixtensson inte helt nöjd efter matchen.

Vi borde spela bättre än vad vi gjorde idag, sa han efter matchen.

Men det här har med skallarna att göra. Våra spelare fick obehagskänslor när Kalix gjorde mål efter mål och faktum är att december är en svår period att spela, med det spelschemat vid har.

Det blev dock återigen seger och Villas spelare kan med gott samvete fira jul och dessutom ladda för ännu en seger i arenan, när Kungälv kommer på besök på annandagen.

Anders Söderström

 

TV: Se ALLA målen från Villa Lidköping – Kalix Bandy. 

 


Målskyttar: 


1-0 David Karlsson (Johan Esplund) 7
2-0 Daniel Andersson (Martin Andreasson) 10
2-1 Anders Englund (Olov Englund) 14
2-2 Johan Sundqvist (Antti Ekman) 31
—-HALVTID—-
2-3 Anders Englund (Antti Ekman) 49
3-3 Jesper Eriksson (Lars Fall) 64
4-3 David Karlsson straff 66
5-3 David Karlsson (Jesper Eriksson) 80
6-3 Lars Fall (Johan Esplund) 90 

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10 
Kalix: 3×10

Hörnor:
Villa Lidköping: 8
Kalix: 5

Publik: 2555

Huvuddomare: Jacob Hallkvist

50/50-lotter: 17 640 (20.160kr)

Skaraborgaren: 18 525 / 17 803  

Villas laguppställning

6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
8 Ludvig Johansson
10 David Karlsson
11 Tobias Backman
12 Tim Persson
20 Mattias Johansson
22 Martin Andreasson
23 Filip Florén
24 Martin Johansson
65 Christian Älvegran
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
83 Daniel Andersson
88 Jesper Thimfors
89 Anton Sandsjö
91 Johan Esplund
92 Petter Björling
 


/Rasmus Abrahamsson.
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se