Tung förlust mot Sandviken

17 januari 2015 17:00
5-7 (2-6)

Tung förlust mot Sandviken

– Det känns så fruktansvärt tungt och trist

Ett uttalande från Villalägret som säger det mesta efter lördagens match mot Sandvikens AIK. Trots ledning med 3-1 i paus och 4-2 en bit in i andra halvlek blev det gästerna som vann det här prestigemötet. Siffrorna skrevs till 5-7 sedan SAIK satt spiken i kistan i matchens sista sekund.

– Stundtals spelade vi riktigt bra, men marginalerna var verkligen inte med oss, summerade Mattias Nilsson i tränarstaben ganska klockrent några minuter efter slutsignalen.

Många misstag

Det började också bra för Villa Lidköping. Matchen var inte mycket mer än tio minuter gammal då hemmalaget tagit ledningen med 2-0 efter mål av David Karlsson och Daniel Andersson. Linus Forslund reducerade, men Jesper Bryngelson såg till att det blev 3-1 efter en av flera grova missar från Sandvikenspelare på egen planhalva.

Strax efter paus kom reducering genom Daniel Mossberg men någon minut senare blev det 4-2 efter kvällens vackraste Villaanfall. Daniel satte bollen i mål efter framspelning från Lars Fall. Patrik Nilsson slog in en kanon och Mossberg var framme igen och plötsligt var 4-4 ett faktum. Mattias Nilsson gav nytt hopp om Villavinst när han gjorde 5-4. Efter några ödesdigra misstag från hemmaspelare kvitterade SAIK först på nytt och därefter kunde Daniel Mossberg göra sitt tredje mål för kvällen och för första gången ge Sandviken ledningen.

Steg framåt

Trots förlusten finns det ändå mycket bra att ta fram och Villaspelet var jämfört senast mot Bollnäs ett stort steg framåt. Att klaga på domare efter en förlust är aldrig kul, men sanningen är i varje fall att domsluten inte var på Villas sida den här kvällen…

– Sandviken är ett så bra lag att de inte behöver den hjälpen, sade en Villaspelare som försökte att hålla kritiken på balanserad nivå.

Tim Persson fick pris som bäste hemmaspelare och han går onekligen från klarhet till klarhet i sin nya roll på mitten. Lars Fall var mästerlig en bra bit in på matchen och visade åter vilken betydelse han har för Villa framåt. Martin Johansson och Martin Andreasson svarade för många starka försvarsinsatser. Den sistnämnde var dock olycklig vid 5-5-målet. David Borvall i mål svarade också för många bra räddningar, men var självkritisk vid Sandvikens ledningsmål i slutet. Daniel Andersson måste förstås också berömmas och då inte bara för sina två mål.

Sandviken hade i andra halvlek endast en avbytare och att då vända ett tvåmålsunderläge till vinst är givetvis starkt. Daniel Mossberg var den store segerorganisatören.

Match redan på måndag

Efter en så här snöplig förlust – den första på hemmaplan denna säsong för övrigt – är det skönt att tillfälle till revansch kommer snart. Redan på måndag kväll är det match i Sparbanken Lidköping Arena då Ljusdal kommer på besök.

Bengt Andersson

 

Målskyttar

1-0 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 5
2-0 Daniel Andersson 10
2-1 Linus Forslund (Ted Haraldsson) 16
3-1 Jesper Bryngelson 35
——halvtid——
3-2 Daniel Mossberg (Dennis Henriksen) 48
4-2 Daniel Andersson (Lars Fall) 51
4-3 Patrik Nilsson (Dennis Henriksen)52
4-4 Daniel Mossberg (Ted Harladsson) 60
5-4 Mattias Johansson (Jesper Bryngelson) 66
5-5 Erik Pettersson 78
5-6 Daniel Mossberg (Linus Forslund) 83
5-7 Erik Pettersson (Dennis Henriksen) 93

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
Sandviken: 2×10

Hörnor:
Villa Lidköping: 7
Sandviken: 9

Publik: 3672

Domare: Jonas Kandell, Thomas Persson, Tomas Ljung, Fredrik Bylerius.

Vinnande nummer i 50/50-lotteriet:  26655 (Vinstsumma: 30.420 kr)
 

Villas laguppställning

5 Linus Rönnqvist
6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
8 Christian Älvegran
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
12 Tim Persson
15 David Borvall
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
22 Martin Andreasson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Daniel Lehnbom
34 Jakob Säleby
64 Johan Karlsson
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
80 Philip Florén
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling