Stark vändning efter en tuff första halvlek..

13 januari 2016 19:00
6-6 (6-2)

 

Bandypropaganda av högsta klass när Villa Lidköping kryssade mot Sandviken i en makalös match

Sandviken inledde matchen i ett högt tempo med varierat spel som snabbt drog isär Villaförsvaret och skapade de ytor som man inte får ge Erik Pettersson och Christoffer Edlund i Sandviken.

Redan efter 1 minut när Daniel Andersson tappade bollen på mittplanen utnyttjade Sandviken tillfället till en snabb spelvändning. Ted Haraldsson hittade Erik Petersson som tillsynes enkelt kryssade igenom Villaförsvaret innan han gjorde 0-1 bakom en ensam Jesper Thimfors. En minut senare var det dags för nästa misstag som snabbt utnyttjades av Sandvikens Daniel Mossberg som med ett långt pass genom Villaförsvaret hittade Erik Petterssons klubblad som hann slå in bollen till 0-2 precis innan han kolliderade med Villas målvakt Jesper Thimfors.

Denna snabba och chockstartade inledning gav naturligtvis självförtroendet hos Villaspelarna en rejäl törn. Trots att Sandviken fick Ted Haraldsson utvisad i 4:e matchminuten fick inte Villa spelet att stämma och passningarna satt inte som de skulle, vilket resulterade i att spelet hackade och man fick inte till någon samordnad offensiv.

Samtidigt spelade Sandviken väldigt bra och låg tätt inpå Lars Fall, Jesper Eriksson och Johan Esplund vilket störde uppspel och spelfördelning i villas offensiv. I den 17:e spelminuten kom så 0-3 efter att Linus Forslund hittat en lucka i Villaförsvaret och frispelat Christoffer Edlund.

I det läget tog Villa Lidköping timeout och försökte samla ihop spelarna och återfå fokus på matchen och spelet.

Men det hjälpte föga för strax därefter gör Erik Pettersson sitt tredje mål och inloppet av 20 minuter står det 0-4 till Sandviken. Sandviken dominerade första halvlek totalt och det var få besökare och följare i Bandypuls live-sändning som trodde på en förändrad matchbild i andra halvlek.

Den magiska vändningen som sånär resulterade i seger för Villa Lidköping.

När andra halvlek började kunde man snart se att matchbilden förändrad. Sandviken kände sig komfortabla med insatsen i första halvlek och var inte beredda på att Villa började spela som ett effektivt lag med högt tempo och självförtroende. Nu satt passningar rätt och man spelade med variation och skärpa.

Utdelningen kom i 50:e matchminuten när David Karlsson gjorde ett 1-4 i snäv vinkel efter en fin framspelning av Daniel Andersson. Och enbart fyra minuter senare gör Jesper Eriksson en fantastisk soloprestation 2-4 efter en fin framspelning av Lars Fall.

Inledningen av andra halvlek skakade om Sandviken och rollerna kändes ombytta.

Sandviken tog timeout men den hjälpte föga utan Villa Lidköping fortsatte sitt fina varierande spel och skapade hårt tryck på Sandvikens försvarare. Gång på gång räddade Sandvikens målvakt Martin Falk de målchanser som Villa effektivt radade upp genom Daniel Andersson, David Karlsson, Jesper Eriksson och Martin Karlsson.

Men offensiven skulle ge resultat och i den 70:e minuten får Daniel Andersson skottläge och gör 3-4 efter en fin passning av David Karlsson. Målet gav Villa ännu mer energi och Sandviken skapade väldigt lite framåt. Istället gick all energi åt att försvara sig mot Villas offensiv. Det desperata Sandviken försvaret resulterade i flera hörnor för Villa och i den 77:e minuten fick David Karlsson en bra träff på hörna vilket resulterade i 4-4.

I det här läget kokade stämningen i Sparbanken Lidköping Arena och publikstödet lyfte fram Villa som fortsatte sin offensiv och satte press på Sandviken.

Men så kom ett misstag på mittplan och mot en motståndare som Sandviken är det alltid farligt. Sandvikens rutinerade Daniel Mossberg förvaltade chansen väl och efter en soloprestation kunde han avsluta med ett hårt skott i nättaket bakom Jesper Thimfors. Sandviken var åter i ledning med 4-5.

Men Villa gav inte upp utan den välordnade offensiven fortsatte och bara minuten senare kvitterade David Karlsson med en klassisk ”knack”, halvt bakom egen rygg fram till 5-5.

Jublet i arenan nådde inga gränser och underhållningen var av högsta klass.

Villa fortsatte att trycka på och i 83:e minuten kom ledningsmålet som fick arenan att explodera i glädjefnatt. Daniel Andersson stod för en enastående soloprestation och gjorde skäl för namnet på sina klubbor ”trollspö 83”. Plötsligt hade det hänt som de flesta trodde var helt omöjligt efter första halvlek. Villa Lidköping var i ledning och hade chans att vinna matchen.

I det här läget mattades Villas offensiv av och Sandviken satsade allt på ett kort och radade upp chanser i ett desperat försök att kvittera. Alla spelare i Villa offrade sig helhjärtat och kämpade tappert för att hålla rent framför Jesper Thimfors kasse.

Men Sandvikens offensiv resulterade i att Villas libero Martin Johansson tvingades rädda ett farligt läge när Erik Pettersson höll på att gå igen och blev utvisad.

Utvisningen skapade luckor i Villaförsvaret som Sandviken försökte nyttja vilket fick till följd att Villa backade hem och försvarade på tilläggstid. I den näst sista matchminuten blev även Daniel Andersson utvisad och med två man utvisade lyckades inte Villa hålla ihop försvaret utan Patrik Nilsson lyckades ta sig igenom på vänsterkanten och slå in bollen i mycket snäv vinkel bakom Jesper Thimfors till 6-6.

Matchen slutade oavgjort men Villa Lidköping var värda segern. Laget och spelarna stod för en magisk upphämtning i andra halvlek efter att ha varit utspelade i första halvlek. Andra halvlek kommer att gå till de lokala historieböckerna i Lidköping och kommer alltid bli hågkommen. Insatsen i andra halvlek tyder på god lagmoral och gott ledarskap från bänken.

Referat: Anders Gidrup. 

TV: höjdpunkterna från Villa Lidköping – Sandviken.

 

    TV: intervju med Martin Johansson. 

    TEXT: intervju med Johan Sixtensson. 

    TEXT: intervju med Tim Persson som utgick med en skada i den första halvleken. 


 

Målskyttar:

0-1 Erik Pettersson (Ted Haraldsson) 1
0-2 Erik Pettersson (Daniel Mossberg) 2
0-3 Christoffer Edlund (Linus Forslund) 16
0-4 Erik Pettersson (Dennis Henriksen) 19
—–HALVTID—-
1-4 David Karlsson (Daniel Andersson) 49
2-4 Jesper Eriksson (Lars Fall) 54
3-4 Daniel Andersson (David Karlsson) 70
4-4 David Karlsson (Daniel Andersson) hörna 76
4-5 Daniel Mossberg 78
5-5 David Karlsson (Johan Esplund) 79
6-5 Daniel Andersson 82

6-6 Patrik Nilsson 93

Utvisningar:
Villa Lidköping: 2×10 
Sandviken: 1×10

Hörnor:
Villa Lidköping: 10
Sandviken: 6

Publik: 3229

HuvuddomareMikael Hillerius

Vinnare 50/50-lotteriet: 27 866 (29 420:-). 

Skaraborgaren: 28 499.
Skaraborgaren: 27 722.

Villas laguppställning

6 Martin Karlsson (J)
7 Lars Fall
8 Ludvig Johansson
10 David Karlsson
11 Tobias Backman
12 Tim Persson
20 Mattias Johansson
22 Martin Andreasson
23. Philip Florén (J)
24 Martin Johansson
65 Christian Älvegran
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79. Jon Karlsson (RMV)
83 Daniel Andersson
88 Jesper Thimfors (MV)
89 Anton Sandsjö
91 Johan Esplund
92 Petter Björling


/Rasmus Abrahamsson.
rasmus.abrahamsson@vlbk.se