Sandviken kryssade med matchens sista skott..

22 december 2017 19:00
6-6 (4-2)

Villa Lidköping snuvad på en poäng i slutsekunden mot Sandvikens AIK!

Efter en fantastisk bandymatch kändes en poäng för de båda lagen som en förlust för Villa Lidköping när domaren fick det hett om öronen i slutsekunderna. De 3392 åskådarna på läktaren satte nog popcornen i halsen när Sandviken satte in sista målet till 6-6 på lagets sista hörna.

Sparbanken Lidköping Arena kokade fullkomligt denna kväll när de båda lagen Villa Lidköping och Sandvikens AIK hade returmöte. Fredagens möte i Sandviken slutade ju med vinst för Villa så det var två laddade lag som åkte ut på isen.

Redan efter 20 sekunder körde Daniel Mossberg i Sandviken igenom hela Villas mitt- och försvars spelare och letade in bollen bakom Jesper Thimfors i Villas mål. Vilken chocköppning för Villa! Knappt hann laget hämta sig förrän det var dags igen. Denna gång var det Daniel Berlin som satte 0-2 på lagets första hörna i tredje minuten.

Sandviken var grymt effektiva denna kväll. Thimfors hade inte mycket att göra under första delen av halvleken då Villa dominerade men de anfall som Sandviken fick satte dom.

Villa var stärkta efter bortasegern i fredags och startade riktigt fartfyllt. Efter två tidiga mål för Saik satte sedan Jesper Eriksson ett skott på mål men Joel Othén i målet räddade ut till hörna för Villa. Hörnan gick dessutom i stolpen. Vilka lägen.

Men efter åtta minuter skickade Christoffer Norin iväg ett skott efter några lysande dragningar och Villa reducerade till 1-2.

Minuten senare kom enligt mig matchens snyggaste mål. Tim Persson (som blev matchens spelare i Villa) petade in bollen till 2-2 efter att själv gjort förarbetet. Riktigt snyggt!

-Ja det var snyggt, sa Tim efter slutsignalen. Jag fick tag på bollen på egen planhalva och tryckte mig förbi några och lade på djupen på Norin som lade tillbaka till Axel som tog emot och lade den på två touch till mig som kom fri och fick in den. Det gick snabbt det sista. Ett härligt mål.

Efter 18 minuter fick Saik sin andra hörna som Ted Haraldsson utan markering kunde sätta i nättaket bakom Villas mur. 2-3.

Saik tågade på och satte även 2-4 genom Erik Säfström innan det blev halvtidsvila.

Villa hade otroligt många målchanser och Joel Othén i Saiks mål storspelade. Fick göra en otrolig räddning när Petter Björling kom fri framför mål i slutet av första.

Sandvikens försvar var otroligt täta bakåt.

-De fick nog respekt för oss i deras hemmamatch mot oss och fick ta hem det lite mer och täta ihop det till denna matchen. Så vi fick inte lika öppna fredliga chanser men vi malde på.

Domaren hann knappt inte blåsa igång matchen i andra halvlek förrän Joel Broberg reducerade till 3-4 efter en passning från Martin Karlsson. Och strax därefter kom kvitteringen till 4-4 när Martin Andreasson fick skjuta på Villas femte hörna.

Villa fortsatte målskyttet och i minut 65 fick Villa ytterligare en hörna som räddades men på returen sköt Villa utifrån straffområdet och Jesper Eriksson petade sedan in bollen bakom Othén. Sandviken gav sig inte. I minut 72 blev landslagsmannen Erik Säfström fri med Thimfors och i detta läget missade han inte. 5-5.

Felix Pehrsson stod sedan för en riktigt snygg assist. Åkte med bollen från egen planhalva till kortlinjen och fick iväg passen i fallet till Axel Ekholm som var fri framför målet och kunde peta in 6-5.

Villa fick sedan flera vassa lägen och dessutom ett mål bortdömt då David Karlsson stod off-side och Thimfors gjorde en enhandsräddning på Sandvikens anfall. Vilken match. Inte många i publikhavet kunde stå still.

Efter mycket gruff och oro på plan i slutminuterna fick Sandviken (på en lång övertid) hörna och domaren visade tydligt att det var ett avslut som gällde. Ett avslut från slutsignal och ett avslut från att Villa skulle få två poäng. Men ett chockat Villa fick se på när målkungen Christoffer Edlund laddade för skott och fick in bollen bakom hela Villas lag. En match som slutade 6-6 med poäng för båda lagen men ändå kändes det som en förlorad poäng för Villa Lidk&oouml;ping.

-Klart det är tungt, man hinner inte reflektera vilken bra match vi gör idag och man känner istället att vi var värda att vinna denna match, avslutade Tim Persson. Men tre poäng på två matcher är ändå ett riktigt bra resultat mot Sandviken.

Men vilken bandy vi fick se! Bådar gott för derbyt på Annandagen då Vänersborg kommer på besök. Fyll nu magarna under julhelgen så klämmer vi ihop oss på läktaren på tisdag! ALLA TILL ARENAN!

Gabriella Fernhag

 

 

 

 

 

 

 


Målskyttar:

0-1 Daniel Mossberg (Daniel Berlin) 1
0-2 Daniel Berlin (Christoffer Edlund) 3
1-2 Christoffer Norin (Petter Björling) 7
2-2 Tim Persson (Axel Ekholm) 9

2-3 Ted Haraldsson (Erik Säfström) 18
2-4 Erik Säfström (Albin Airisniemi) 32

—–HALVTID—–
 

Hörnor:
Villa Lidköping: 8
Sandvikens AIK: 8

Utvisningar:
Villa Lidköping: 2×10
Sandvikens AIK: 3×10

Publiksiffra: 3392

Huvuddomare: Daniel Labe

Laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors 

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Felix Pherson

Mittfältare:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfallare:
David Karlsson (K)
Christoffer Norin

Avbytare:
Axel Ekholm
William Arvidsson (Jr)
Joel Broberg (Jr)
Tim Persson
Jon Karlsson Rrmv)
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se