20 januari 2017 19:00
9-3 (6-2)

VILLA LIDKÖPING ÅNGAR PÅ – SEGER MOT SIRIUS!

Det var inledningsvis ett något ringrostigt Villa som på fredagskvällen tog emot Sirius i arenan i Lidköping.

Dessbättre slutade segersiffrorna med 9-3 för hemmalaget och Villa behåller tätpositionen i elitserien.

Villa inledde matchen med att försöka pressa högt på Sirius, men Sirius svarade med samma mynt och därför blev de första 20 minuterna mycket jämna.

Villas målvakt, Jesper Thimfors hade inte haft mycket att göra, förrän han slängde ut ena benet för att stoppa ett skott från Sirius. Bollen gick inte i mål, men Jesper Thimfors åkte på en sträckning eller muskelbristning i ljumsktrakten. Han blev dock kvar i målet fram till den 13:e minuten då han tvingades lämna målet och ge plats åt Jon Karlsson.

Minuten före detta hann Axel Ekholm sätta 1-0 för Villa efter passning från Tim Persson.

Efter 21 minuter kom Villas andra mål. Den här gången var det Daniel Andersson som fick en passning från Martin Karlsson och sedan drog sig ut mot kortsidan och slog ett otagbart skott i mål.

Efter tre Villahörnor kom Villas tredje mål – på hörna. Det var Martin Andreasson som slog en hård ”isboll” under den knästående målvaktens skydd. 3-1 för Villa stod sig sedan halvleken ut.

I andra halvlek hade hemmaspelarna åkt av sig ringrostigheten och efter 48 minuter var det dags för målkungen David Karlsson att visa upp sig. Efter passning från Daniel Andersson petade han in sitt första och Villas fjärde mål för kvällen.

Efter detta handlade det nästan bara om Villa. 5-1 satte Daniel Andersson. Han fick passningen av Joel Broberg, och gled plötsligt bara ifrån ett par försvarare och satte bollen i målet. I den 64:e minuten satte David Karlsson sitt andra mål för kvällen. Han såg först ut att ramla framför Sirius målvakt, men lyckade hålla balansen och petade retfullt in 6-1.

I den 70:e minuten gjorde David Karlsson sitt tredje mål på hörna. 5 minuter senare fick Tim Persson skriva in sig i målprotokollet till 8-1.

Siriusspelarna tappade dock inte modet, trots det stora underläget. Viktor Broberg, ursprungligen från Lidköping satte Sirius andra mål för kvällen och 5 minuter senare fick Sirius sen straff, som resulterade i 8-3.

Kvällens sista mål svarade Martin Karlsson för. Efter passning från Christoffer Norin spikade han slutresultatet till 9-3 till Villa.

– Vi var ringrostiga i första halvlek, sa Villas tränare Johan Sixtensson efter matchen.

– Eftersom vi inte haft match på flera dagar ville spelarna så mycket och de verkade frustrerade.

Johan Sixtensson tycker att Villas spelare skulle ha tagit det lugnare i början av matchen och hålla sitt vanliga, vinnande spel.

– I andra halvlek fungerade spelet som det skulle och Sirius orkade inte med.

– Våra spelare lyfter varandra när vi spelar som vi har tränat in och det märktes i andra halvlek, sa Johan Sixtensson.

9-3 till Villa mot Sirius och på söndag spelar Villa borta mot Tillberga. Sedan väntar VM för flera Villaspelare.