Villaseger med 9-3 mot Tillberga

25 november 2015 18:00
9-3 (4-1)

VILLASEGER MED 9-3 MOT TILLBERGA

Villas tränare, Johan Sixtensson, var inte riktigt nöjd med Villas spel mot Tillberga på onsdagen, trots seger med 9-3.
-Jag är naturligtvis nöjd över segern, men vårt försvarspel var inte bra i första halvlek, sa Sixtensson efter matchen.

Målfabrikationen började tidigt i matchen. Redan efter drygt två minuter hade Daniel Andersson föst in 1-0 för Villa efter att Jesper Eriksson först missat ett skott.
En minut senare var det dags för Tillberga att kvittera. Det var Tillbergas ryss, Ivan Lebedev som gjorde Tillbergas första mål till 1-1.
Spelet böljade nu fram- och-tillbaka och båda lagen hade flera chanser. Efter nästan tolv minuter spelade, sköt Daniel Andersson ett löst skott som Tillbergas målvakt inte kunde hålla. Jesper Eriksson fanns påpassligt framme och slog in returen till ny ledning för Villa med 2-1.
Två minuter senare var det åter dags för Tillberga att kvittera på en hörnvariant utöver det vanliga. Efter att hörnan slagits gick bollen i tre passningar innan den kunde slås i mål till 2-2.
Efter ytterligare två minuter var det dags för Villa att ännu en gång ta ledningen. Johan Esplund gjorde en fin genomåkning och slog en smörpassning till kompisen Daniel Andersson, som säkert nätade till 3-2.
Nu dröjde det ända till den trettioandra minuten innan Villa kunde späda på sin ledning. Efter ett mycket snyggt Villaanfall där bollen gick som på ett snöre, kunde Daniel Andersson sätta 4-2.

Första halvlekens sista mål stod Martin Johansson för. På en hörna för Villa slog han stenhårt in 5-2.
I pausen mellan första och andra halvlek verkade det som om Villas spelare fick ett antal förmaningens ord av tränare Sixtensson. Andra halvlek bjöd nämligen på ett betydligt bättre försvarsspel i Villa. Det var också Villa som hade det absolut största bollinnehavet. Tillberga fick bara låna bollen kortare stunder. Efter femtiofyra minuter klev David Karlsson in i målprotokollet när han gjorde 6-2 för Villa efter en fin passning från Lars Fall. Tio minuter senare satte Tillberga sitt sista mål för kvällen när Tobias Eriksson fick fritt skottläge från höger efter ett frislag.

Resten av matchen var ganska avslagen och när Villas försvar fungerade igen, kunde laget spela högre upp. I minut 78 blev Tim Persson fälld i straffområdet och David Karlsson satte straffen stenhårt i krysset till 7-3. David Karlsson kunde sedan göra 8-3 efter att Daniel Andersson läckert dribblat bort flera spelare utmed Tillbergas kortlinje och elegant placerat bollen framför David Karlssons klubba.
9-3 gjorde Lars Fall efter att Johans Esplund lekt en stund med Tillbergas försvar och sedan passat till Lars Fall.

Trots 9-3 var Johan Sixtensson alltså inte riktigt nöjd med matchen i Sparbanken Lidköping arena på onsdagskvällen.
– Vi var inte riktigt på tårna och vårt försvarsspel var inte bra i början av matchen. Men Tillberga ville verkligen spela bandy och bjöd upp till många fina anfall i matchens början, sa Sixtensson.

Kan det ha varit så att Villas spelare hade hemmamatchen mot Hammarby på fredag i bakhuvudet och enkelt ville spela av matchen mot Tillberga?
– Det kan ha varit så. Det är inte alls omöjligt. Men nu vann vi och det var huvudsaken och efter att defensiven började fungera blev vi också bättre offensivt, sa Johan Sixtensson.

Nu på fredag är det alltså Hammarby som gäller för Villa i arenan. Då lär Villas spelare vara taggade till tusen och då ser det också ut att bli en riktigt bra publiksiffra, kanske säsongens bästa.

Målskyttar:

1-0 Daniel Andersson (Jesper Eriksson) 2
1-1 Ivan Lebedev (Jesper Hermansson) 3
2-1 Jesper Eriksson 11
2-2 Jimmy Jansson (Kim Barklund), hörna 13
3-2 Daniel Andersson (Johan Esplund) 15
4-2 Daniel Andersson 31
5-2 Martin Johansson (Daniel Andersson), hörna 37
—–halvtid—–
6-2 David Karlsson (Lars Fall) 54
6-3 Tobias Eriksson 64
7-3  David Karlsson, straff 78
8-3 David Karlsson (Daniel Andersson) 79
9-3 Lars Fall (Johan Esplund) 89
 

Utvisningar:
Villa Lidköping: Inga
Tillberga: 1×10

Hörnor:
Villa Lidköping: Inga
Tillberga: 1×10

Publik:  2578

Huvuddomare: Niclas Skog, Tomas Andersson, Andreas Pettersson, Sven-Olof Bly

Vinnande nummer i 50/50-lotteriet: 12.440 (Vinst: 19.060 kr).
Vinnande presentkort "Skaraborgaren": 11311 & 9374. 

 

 

Villas laguppställning

6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
8 Ludvig Johansson
10 David Karlsson
11 Tobias Backman
12 Tim Persson
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
22 Martin Andreasson
23 Filip Florén
24 Martin Johansson
65 Christian Älvegran
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
83 Daniel Andersson
88 Jesper Thimfors
89 Anton Sandsjö
91 Johan Esplund
92 Petter Björling