Villa och IFK delade på poängen

29 november 2014 14:30
5-5 (3-1)

Martin Andreasson gör 5-5 i slutsekundrarna

Viktig poäng räddades i slutsekunderna – ovanlig målskytt

Sista personen på dagens matchboll blev Martin Andreasson, direkt från utvisningsbåset åkte Villas libero fram till det offensiva stramområdet och blev sista man på bollen när Villa lyckades peta in 5-5 (2-4) i matchens absoluta slutsekund.

– Jag var försenad ut från utvisningsbåset, sedan åkte jag bara mot målet och fick bollen i magen och den studsade tillbaka, sedan fladdrade jag till lite, säger Martin Andreasson i en intervju med SVT efter matchen. (se intervjun ovanför)

Ja vad säger man, de flesta vet om att det alltid är tuffa och tighta matcher mot IFK Vänersborg men att det skulle bli såhär spännande är något ut över det vanliga. Det är andra gången den här säsongen som Villa lyckades sätta kvitteringsmål i absoluta slutsekunderna. Först mot Bollnäs och nu mot Vänersborg.

Men om vi spolar tillbaka bandet lite så var det Vänersborg som tog ledningen, 0-1 i den tredje matchminuten genom Vänersborgs Christoffer Fagerström, som även blev matchens lirare i Vänersborg. Tre minuter senare var David Karlsson framme vid mål från ett pass av Jesper Bryngelson och kunde göra 1-1. Det var sedan dags för Vänersborg att ta ledning igen genom Mikko Lukkarila från ett läckert lyft av Christoffer Fagerström. Villa kunde sedan kvittera ännu en gång genom David Karlsson på hörna. Innan halvleken var över lyckades dock Vänersborg göra både 2-3 och 2-4, mål av Mikko Lukkarila och Emil Viklund.

Första halvleken var Vänersborg farligast, man skapade ganska farliga målchanser när man väl klev upp och spelade smart. Villa hade perioder i halvleken när man ägde mycket boll men Vänersborg tvingade Villa att kliva runt längst sargerna.

Andra halvlek startade i ett ganska lugnt tempo, Villa ägde mest boll men skapade inte särkskilt mycket. När sedan 3-4 kom från Jesper Bryngelsons skott i vinkel så höjdes tempraturen i Arenan, man märkte att Villa är på gång och två minuter senare skjöt Daniel Andersson in 4-4 och då exploderade Arenan.

Jag tror de flesta var övertygade om att Vänersborg skulle få det tufft efter den kvitteringen men Villa lyckades aldrig riktigt få hål på Vänersborg efter det. Man hade flera farliga målchanser till 5-4 men bollen letade sig tätt utanför stolparna ett antal gånger. Istället var det Henrik Eriksson som kunde göra 4-5 på en omställning efter att Jesper Eriksson slagit ett pass som inte ville leta sig fram på offensiv planhalva.  

Klockan stod då på 70 minuter och det fanns mängder med tid att försöka plocka igen underläget, då kom de domsluten som Villa verkligen inte ville höra. Tre utvisningar inom loppet av sju minuter och man fick spela med tre man mindre.

Men…

Som vi har varit med om förut så visade Villa en enorm lagmoral, i matchens sista sekund gjorde alltså en precis spelklar från sin utvisning Martin Andreasson 5-5 för Villa och det var även hans första i Villadressen. (se målet ovanför)

– Direkt efter matchen är man otroligt nöjd med ett poäng, vi är tre man mindre i slutet och kan ändå ta en poäng det visar hur moraliskt starka vi är och det har vi visat gång på gång nu. Det finns lite under spelets gång som hackar och det får vi jobba vidare med, säger Jesper Bryngelson en liten stund efter slutsignalen.

Med denna poängen så håller man fortfarande IFK Vänersborg bakom sig i serien och båda lagen ligger just nu på samma poäng. Nästa match blir på onsdag 3/12 borta på Skarpe Nord mot Ari Holopainens gäng IFK Kungälv.

Målskyttar

0-1 Christoffer Fagerström (Henrik Eriksson) 2 SE MÅLET»
1-1 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 6 SE MÅLET»
1-2 Mikko Lukkarila (Christoffer Fagerström) 9 SE MÅLET»
2-2 David Karlsson (Daniel Andersson), hörna 13 SE MÅLET»
2-3 Mikko Lukkarila (Petter Andersson), hörna 28 SE MÅLET»
2-4 Emil Viklund 42 SE MÅLET»
—–halvtid—–
3-4 Jesper Bryngelson (Johan Karlsson) 59 SE MÅLET»
4-4 Daniel Andersson 61 SE MÅLET»
4-5 Henrik Eriksson 69 SE MÅLET»
5-5 Martin Andreasson 93 SE MÅLET»

Utvisningar:
Villa Lidköping: 3×10
IFK Vänersborg: 2×10

Hörnor:
Villa Lidköping: 3
IFK Vänersborg: 8

Publik: 3184

Domare: Roland Fager, Thomas Persson, Andreas Lindvall Wiktorsson, Thomas Ljung.

Vinnande nummer i 50/50-lotteriet: 11037 (Vinst: 27.120 kr)

Se matchen i repris här»

Villas laguppställning

5 Linus Rönnqvist
6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
12 Tim Persson
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
22 Martin Andreasson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Daniel Lehnbom
34 Jakob Säleby
64 Johan Karlsson
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
80 Filip Florén
83 Daniel Andersson
89 Anton Sandsjö
92 Petter Björling