David Karlsson tremålsskytt i derbyt mot IFK Vänersborg..

20 januari 2016 19:00
5-1 (2-0)

FLER KLIPP FINNS PÅ BANDYPLAY >>

 


Villa Lidköping dominerade derbyt mot IFK Vänersborg

Villa startade matchen i ett högt tempo och pressade tillbaka Vänersborg med en variationsrik offensiv. Redan i den inledande matchminuten var det mycket nära att Daniel Andersson snirklade sig igenom till ett friläge.

Under inledningen av matchen var Vänersborg mer åskådare på isen än aktivt deltagande i spelet. Trycket i Villas offensiv gjorde att Vänersborg trycktes ner mot straffområdet.

 Men Villas totala dominans i bollinnehav bestod i huvudsak av sidledspel vilket gav Vänersborg möjlighet att samla sig i försvaret, vilket försvårade för Villa att hitta farliga avslut. Trycket i Villas offensiv innebar också att ett stressat Vänersborg bjöd på gratischanser som när Christoffer Fagerström överraskade sig själv, medspelare och egen målvakt med ett farligt inspel i eget straffområde i den 7:e matchminuten.

I den 10:e minuten resulterar Villas tryck i hörna och på returen trycker Martin Johansson in bollen bakom David Borvall efter ett välriktat skott till 1-0. Villa fortsatte sitt massiva tryck och i den 14:e minuter försöker David Karlsson ”knacka” in bollen som räddas till hörna. Hörnan förvaltades väl av David Karlsson som dunkar in bollen bakom David Borvall till 2-0.

Villa fortsatte sin dominans efter 2-0 och spelade på många spelare med fart och lät inte Vänersborg låna bollen. I den 20:e matchminuten fångade Christoffer Fagerström upp bollen och gjorde ett av de första försöken till anfall från Vänersborg. Martin Johansson i Villa avbryter dock Fagerströms offensiv med en ofrivillig glidtackling som kapar Fagerström och resulterar i utvisning för Martin Johansson.

Utvisningen resulterar i att Vänersborg fick energi och försökte skapa något offensivt. I 23.e minuten kom Vänersborgs första riktiga samordade anfall som skapade tryck på Villas planhalva.

 Villas försvar var dock väl samlat och styrde ut alla försök till genombrott vilket resulterade till hörna i den 25:e minuten. Joakim Hedqvist i Vänersborg fick träff på bollen som dundrade in bakom en chanslös Jesper Thimfors i Villa målet till 2-1. Målet gav Vänersborg hopp och styrka vilket resulterade i flera anfall som Villa försvaret hanterade väl. I den 30:e minuten var det så när att Vänersborg kvitterade men Martin Andreasson rensade undan friläget innan skottet föll.

 I den 37:e minuten blev Lars Fall bryskt höfttacklad över sargen av Felix Pherson i Vänersborg vilket resulterade i en intern uppgörelse mellan de båda spelarna som närmast kan liknas vid klassiskt NHL maner. Efter skärmytslingen fick båda tillbringa de följande 10 minuterna i utvisningsbåset.

 Med lika många spelare på plan fortsatte Villa att dominera spelet men skapade få vassa målchanser framåt mot ett väl samlat Vänersborg försvar. Johan Esplund och Jesper Eriksson var tongivande i Villas spel och låg bakom det mesta i offensiven, särskilt Johan Esplund som skapade flera chanser genom sin fantastiska bollteknik och skridskoåkning. 

Johan Esplunds skicklighet låg bakom anfallet som resulterad i 3-1. Ett anfall som närmast kan liknas med ett klassiskt ryskt klapp – klapp spel, där Johan Esplund spelade fram Petter Björling som hittade Ludvig Johansson som friställde David Karlsson med en magisk passning in i straffområdet.  David gjorde inget misstag när han dunkade in 3-1 bakom David Borvall i 48:e minuten.

 3–1 i paus motsvarade matchbilden. Villa var drivande, spelade på många spelare och skapade hårt tryck mot Vänersborgs försvar.

 Andra halvlek fortsatte som den första slutade. Total dominans i bollinnehav för Villa mot ett blekt Vänersborg som inte lyckades samla sitt spel och skapa några organiserade anfall. Villa radade upp flera chanser men David Borvall storspelade i Vänersborgs mål och lyckas hålla nere siffrorna när Martin Johansson, Daniel Andersson, Johan Esplund skapade farliga chanser.

 Villas offensiv resulterar i hörnor och i 55:e minuten får David Karlsson fullträff på en hörna och dundrade in 4-1 bakom en chanslös David Borvall. David Karlssons 765:e mål och nu är vår skyttekung enbart 6 mål bakom Jonas Claessons magiska rekord på 771 mål. Efter målet slog Villa av på tempot och spelade kontrollerat av matchen och Vänersborg lyckades inte få till något eget spel alls.

 I 92:e minuten bjöd Johan Esplund på underhållning när han snurrade upp Vänersborgsförsvaret och väggspelade med Petter Björling innan han slog in slutsiffrorna 5-1 bakom en chanslös David Borvall i Vänersborgskassen.

  5–1 är dock missvisande efter att Villa totalt dominerat matchen. Villa kunde ha vunnit med större siffror men valde att disciplinerat spela av matchen i andra halvlek. Viktigare matcher väntar och det gäller att spara på krutet inför slutspelet. Villa har med segern stabiliserat positionen som 2:a i elitserien, en position som är avgörande inför det stundande slutspelet.

 Referat: Anders Gidrup.

 


TV: se höjdpunkterna från Villa Lidköping – Vänersborg.

 TV: lyssna på intervju med David Karlsson.

 TEXT: intervju med Johan Sixtensson. 


Målskyttar:

1-0 Martin Johansson 10 hörna
2-0 David Karlsson (Jesper Eriksson) 14 hörna
2-1 Joakim Hedqvist (Richard Kamperin-Wallin) 25 hörna
3-1 David Karlsson (Martin Karlsson) 47
—–HALVTID—-
4-1 David Karlsson (Jesper Eriksson) hörna 53
5-1 Johan Esplund (Petter Björling) 91

Utvisningar:
Villa Lidköping: 2×10 
Sandviken: 2×10 1×5

Hörnor:
Villa Lidköping: 12
Sandviken: 9

Publik: 3723

HuvuddomareMikael Hillerius

Vinnare 50/50-lotteriet: 29 785 (34.230:-). 

Skaraborgaren: 27 275.
Skaraborgaren: 28 816.

Villas laguppställning

6 Martin Karlsson (J)
7 Lars Fall
8. Ludvig Johansson (J)
10 David Karlsson
11 Tobias Backman
12 Tim Persson
20 Mattias Johansson
22 Martin Andreasson
23. Philip Florén (J)
24 Martin Johansson
65 Christian Älvegran
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79. Jon Karlsson (RMV)
83 Daniel Andersson
88 Jesper Thimfors (MV)
89 Anton Sandsjö
91 Johan Esplund
92 Petter Björling

 


/Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se