Storförlust mot Västerås i Uppsala..

24 september 2016 12:00
1-7 (1-2)

 

Stor förlust mot mästarna

Villa Lidköping utan storspelare som David Karlsson (skadad), Martin Johansson (avstängd) och Daniel Andersson (avstängd) hade som väntat ingen chans i lördagens möte med svenska mästarna Västerås SK i Uppsala.

Det blev hela 7-1 till slut för de grönklädda.

– Vi hängde med bra första halvtimman, men sedan blev vi spretiga och laget drogs isär alldeles för mycket. Det var absolut ingen bra insats från vår sida, summerade Johan Sixtensson tillställningen.

I paus ledde VSK med hela 5-0 efter mål av Simon Jansson 2, Tobias Holmberg, Jesper Norrman och Mikael Olsson. I andra halvlek såg Axel Ekholm till att spräcka Villanollan genom slå bollen i nättaket helt otagbart för Bergwall i VSK-målet. Jacob Bucht ökade till 6-1 och Patrik Sjöström fastställde slutresultat till 7-1.

När så många av de etablerade inte fanns tillgängliga fick vi se inte mindre än fyra juniorer i Villauppställningen. Joel Broberg, Elias Gillgren, William Arvidsson och Christian Älvegran fick nu känna på bästa tänkbara motstånd och det är givetvis en bra erfarenhet för framtiden.

– Grabbarna gör det bra efter sina förutsättningar, säger Martin Arvidsson i Villaledningen.

Sandviken nästa

Villatruppen tillbringar helgen i Uppsala och redan kl 11.30 på söndag är det dags för nästa match. Sandvikens AIK står för motståndet och det blir givetvis inte heller någon lätt nöt att knäcka.

– Vi får släppa Västeråsmatchen och satsar på att göra en betydligt bättre insats, säger Johan Sixtensson.

I lördagsmatchen vaktades målet av Jon Karlsson och mot SAIK är det Jesper Thimfors tur – en delning som var uppgjord från början. Nu kan också Daniel Andersson vara med efter sin avstängning.

Bengt Andersson