Villa Lidköping vann mot Västerås i öppningsmatchen:

11 oktober 2018 21:00
4-1 (3-0)

FAB7973

”Vi jobbar oss in i matchen och vinner komfortabelt”

Villas herrar är på plats i Sandviken för World Cup och har precis vunnit den första matchen mot Västerås med stabila 4-1 (1-1) efter bland annat 3 mål av Johan Löfstedt.

– Dom sätter upp ett rätt så högt tempo och är bättre än oss första 10 minuterna, sedan jobbar vi oss in i matchen och vinner komfortabelt, säger Martin Arvidsson efter matchen.

Det var Västerås som startade bäst och gjorde även matchens första mål. Kvitteringen kom efter 15 minuter när Johan Löfstedt dunkade in en högerhörna.

1-1 blev även halvtidsresultatet.

I den andra halvleken klev han fram igen, Johan Löfstedt med kvällens andra mål och Villa i ledningen för första gången, en ledning som laget aldrig släppte.

– Jag är imponerad över hur vi försvarar vårt eget straffområde i den här matchen, sa Johan Sixtensson i omklädningsrummet direkt efter matchen.

2-1 blev 3-1 när Johan Esplund förvaltade ett friläge innan det var dags för matchens gigant, Johan Löfstedt att göra sitt tredje.

Matchen slutade 4-1 och Villa Lidköping har en skaffat sig en drömstart i World Cup. Imorgon, klockan 09.30 ställs man mot finska Veiterä.

– Nu skall vi äta, grabbarna skall jogga ur benen och sedan är det hem och vila, viktigt med sömn nu inför en tuff dag imorgon, avslutar Arvidsson.