Oavgjort i turnerings första match (3-3).

25 september 2015 11:30
3-3 (2-1)

Oavgjort i premiärmatchen men fördel i form av vinst i skiljestraffar – Villa kvitterade på övertid.

Det såg länge ut att bli en förlust i premiärmatchen mot Vetlanda BK som gjorde en stark insats sett över hela matchen. Men Villa Lidköping både reducerade och kvitterade i slutskedet av matchen. 

Matchen startade med ett högt tempo från smålänningarna. Vetlanda spelade med en hög fart och på mycket folk. Matchens första mål kom efter tretton minuter, hörna från höger som tog i Villas rus men styrdes vidare till en fristående Daniel Johannson. Det var även Vetlanda som gjorde matchens andra mål i form av Joakim Andersson som blev frispelad av före detta Villaspelaren Tobias Nyberg.

Strax efter Vetlandas andra mål kom reduceringen från hemmalaget. David Karlsson kunde på ett enkelt sätt spela fram Tim Persson i sidled och Tim satte bollen distinkt i målvaktens högra kryss.

I andra halvlek var det Villa Lidköping som öppnade starkast men mitt i jakten på en kvittering fick Vetlanda en straff, Johan Löfstedt ökade på ledningen till 1-3. Därefter var det till störst del Villa Lidköping som stod för offensiven medan Vetlanda fick fokusera på defensiven och spela på kontringar. 

Det dröjde fram till matchminut femtiosex innan reduceringen kom. Målskytt var Lars Fall som snyggt blev assisterad av Johan Esplund. Som så många gånger förut lyckades hemmalaget komma tillbaka. I matchens slutskede drev Jesper Eriksson upp ett anfall tillsammans med Daniel Andersson och Johan Esplund, vilket resulterade i en straff. David Karlsson klev fram till straffpunkten och placerade bollen stenhårt bakom Vetlandas Christian Boman, 3-3.  

För att man ska kunna skilja lagen åt vid eventuellt samma poäng så är reglerna att man slår tre bonusstraffar vardera. David Karlsson, Martin Johansson och Jesper Bryngelson fick äran att representera Villa Lidköping och samtliga gjorde mål. Vetlandas Johan Löfstedt missade sin sista straff och därmed vann hemmalaget skiljestraffarna, 3-2.

Villa Lidköping leder nu alltså gruppen på samma poäng som Vetlanda.

Målskyttar i matchen (3-3):

0-1 Daniel Johansson. 
0-2 Joakim Andersson (assist: Tobias Nyberg).
1-2 Tim Persson (assist: David Karlsson).
————————–HALVTID
————————–
1-3 Johan Löfstedt (STRAFF).
2-3 Lars Fall (assist: Johan Esplund).
3-3 David Karlsson (STRAFF).

STRAFFLÄGGNING (3-2):

1-0 David Karlsson
1-1 Andreas Lysell
2-1 Martin Andreasson
2-2 Filip Bringe (J)
3-2 David Karlsson 
3-2 Johan Löfstedt 

 


Nästa match är ikväll klockan 19.00 mot Hammarby.

JUST NU: Sandviken – Hammarby. Du kan följa matchen live: (LIVEREFERAT) / (WEBBSÄNDNING).