7-1-seger för Villa mot Vetlanda

30 november 2012 19:00
7-1 (4-0)

7–1-seger för Villa mot Vetlanda

Det var drygt två veckor sedan sist, men i fredagens hemmamatch mot Vetlanda fick Villa återigen smaka på segerns sötma. Daniel Andersson var inblandad i fem av Villas sju mål i 7–1-segern.

I och med segern hakar Villa på i toppen av den jämna elitserien, som just nu toppas av Hammarby följt av Edsbyn och Villa. Ner till tabellfyran Kungälv skiljer det dock bara två poäng. Efter tio spelade matcher har Villa fortsatt en imponerande målskillnad, och sett till gjorda och insläppta mål är man elitseriens tredje bästa lag såväl offensivt som defensivt. 31 insläppta mål, varav elva noterades i storförlusten borta mot Edsbyn, är ett riktigt bra facit. Hemma i Lidköping är Villas statistik ännu mer imponerande. Efter fem matcher i Sparbanken Lidköping arena har man i snitt gjort 5,4 mål per match och endast släppt in 1,8.

I fredagens möte med Vetlanda hade Villa kontroll på händelseutvecklingen från start till mål. När Jesper Bryngelson prickade in 1–0 i den femte minuten hade hemmalaget redan skapat tre klara målchanser. Pär Törnberg vann bollen på offensiv planhalva och släppte bollen till Bryngelson, som med ett vackert skott gjorde matchens första mål.

Daniel Andersson gjorde 2–0 i den 32:a minuten, och när Martin Johansson satte 3–0 på hörna strax därpå kändes matchen mer eller mindre avgjord.

Vetlanda reducerade visserligen till 3–1 före halvtidsvilan, men i andra halvlek skruvade Villa upp tempot ytterligare några nivåer. Vackert framspelad av Daniel Andersson fixade Henrik Larsson 4–1, och under sista halvtimmen fick Villa fortsatt utdelning mot ett allt mer tröttkört och uppgivet bortalag.

Pär Törnberg, Daniel Andersson och Petter Björling blev hemmalagets sista målskyttar i en match där Villa till sist vann med komfortabla 7–1.

På onsdag återvänder Villa till Studenternas i Uppsala för att möta Sirius, innan Bollnäs gästar arenan den 10 december. Väl mött då!

Till sist…

• NLT rapporterade under fredagsförmiddagen att Villas målvaktsduo Martin Berggren och Joakim Bergqvist hade drabbats av magsjuka. Som tur var kom Martin Berggren till start i vanlig ordning, även om ”Kimmen” tvingades lämna återbud. Villas förstemålvakt stod för en stabil insats och släppte, för tredje hemmamatchen i rad, endast in ett mål.

• Lidköpingspubliken fortsätter att sluta upp bakom sitt lag. För femte matchen i rad nådde publiksiffran över 3 000-strecket, och hemmapubliken skapade en härlig fredagsstämning. Lite av berömmet ska även tillägnas de tillresta Vetlandasupportrarna, som höll igång matchen igenom med trummor och sång!

Anton Mattsson
 

Målskyttar

1-0 Jesper Bryngelson (Pär Törnberg) 4
2-0 Daniel Andersson (Henrik Larsson) 31
3-0 Martin Johansson (Daniel Andersson), hörna 33
3-1 Joakim Andersson (Jesper Jonsson) 36
———–halvtid———–
4-1 Henrik Larsson (Daniel Andersson) 54
5-1 Pär Törnberg (Daniel Andersson), hörna 65
6-1 Daniel Andersson (Tim Persson) 73
7-1 Petter Björling (Patrik Hellman) 90

 

Hörnor
Villa Lidköping: 12
Vetlanda: 6
 

Utvisningar
Villa Lidköping: 0
Vetlanda: 0

Domare: Anders Kristiansson, Carl-Johan Vilsson, Mattias Öhrn, Peter Sundberg.

Publik: 3152

Vinnande lottnummer i 50/50-lotteriet: 11261 (Vinst: 24.160 kr)

Villa körde över Vetlanda

 

Lyssna: Pär Törnberg, Villa: "Vi är fler som är med och spelar än dom"

Lyssna: Mattias Nilsson, Villa: "I andra halvlek är det bara ett lag på planen"

Lyssna: Mattias Rehnholm, Vetlanda: "Villa var tunga idag"

Villas laguppställning:

3 Patrik Hellman
4. Daniel Skoog
5 Linus Rönnqvist
8 Patrik Gustafsson
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
11 Simon Artig
12 Tim Persson
14 Henrik Larsson
21 Jesper Bryngelson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Pär Törnberg
32 Martin Berggren
44 Martin Hagman
71 Johan Malmqvist
75 Jesper Eriksson
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling
93 Joakim Bergqvist
93 Anton Sandsjö

Fler bilder från matchen finns i bildgalleriet»