Villa Lidköping körde över Vetlanda i säsongspremiären..

13 september 2017 19:00
9-1 (3-1)

Promenadseger för Villa Lidköping i första prövningen för säsongen 9-1 (6-0)

Så var bandysäsongen 17/18 igång med en första träningsmatch mot Vetlanda BK – En match där nyförvärven fick komma in i spelet och där hela Villas lag fick känna på bollen.

Vetlanda höll på att få in första målet redan i andra minuten när Villas försvar slarvade och Vetlanda kunde få till ett skott på mål. Men efter det misstaget fick Villa Lidköping kontroll på det mesta och kändes aldrig hotad av Vetlanda. Villa startade med full styrka, förutom Tobias Backman, som har känning av sitt diskbråck. Vetlanda däremot saknade sin spelmotor Johan Löfstedt, han drog på sig en skada i samband med en landskamp mot Finland i helgen.

Efter fem spelade minuter fick Johan Esplund inleda målskyttet efter ett riktigt fint förarbete av Tim Persson när han dribblade igenom hela Vetlandas försvar, 1-0 till hemmalaget var bara starten.

Villa Lidköping utnyttjade verkligen hela planen och samtliga spelare fick delta i spelet.

-Vi pratade mycket innan matchen om att flytta mycket boll och att få mycket folk framåt i banan och det tycker jag vi lyckades bra med, sa Villas tränare Johan Sixtensson efter matchen.

Villa utökade sin ledning till 2-0 i den toflte matchminuten när Christoffer Norin spelade fram Jesper Eriksson som kunde lägga bollen i målet bakom David Borvall i Vetlandas mål.

Redan fyra minuter senare var det Petter Björlings tur att skriva in sig i målprotokollet, 3-0 efter en snygg assist från Johan Esplund.

Axel Ekholm var näste man att göra mål, en riktigt snygg uppvisning genom Vetlandas försvar resulterade i 4-0.

Vetlanda hade några tafatta försök att reducera men Villa var för täta i försvaret, bortalaget lyckades inte skapa många farliga målchanser.

Med Villas andra hörna i matchen, efter drygt en halvtimmes spel, kunde Johan Esplund släcka ljuset för Vetlanda genom 5-0. Hemmalget lyckades på hörnan få iväg tre skott på mål där Johan var siste man på bollen. Vetlandas försvar har en del att jobba på innan serien drar igång. Men med många nya spelare i laget och spelmotorn Johan Lövstedt skadad så kanske man får ha lite överseende.

Innan paus briljerade Tim Persson igen då han passade fram till Christoffer Norin som kunde sätta halvtidsresultatet 6-0 till Villa.

Villas nyförvärv från Norge, Nikolai Jensen, var nära på att göra mål i inledningen av andra halvlek.
På Villas tredje hörna kom ett skott från Nikolai men bollen studsade på skridskorna i Vetlandas försvarsmur.

Inledningen på den andra halvleken var lite sömnig för Villa men kanske inte så konstigt när man leder med 6-0 efter första. Vetlanda kunde mangla på en period vilket resulterade i ett reduceringsmål från Pontus Vilén i 52 minuten. 6-1.

– Jag tycker Vetlanda startar ganska bra i den andra halvleken, men i längden är vi lite för starka för dom idag, säger Martin Arvidsson. 

Men sedan vaknade hemmalget till igen och målshowen kunde fortsätta. Skyttekungen David Karlsson fick sätta Villas första mål i andra halvlek på hörna till 7-1.
8-1 var också Davids förtjänst då han blev helt fri med målvakten efter fint framspel från Joel Broberg.

Blev ett hat-trick för David när han fick sätta slutresultatet 9-1. Assistpoäng till Felix Pehrsson, nyförvärvet från Vänersborg.

Villas tränare Johan var nöjd efter slutsignalen.
-Bra start. Många saker som vi gör riktigt bra, täta defensivt effektiva framåt. Tycker vi har total kontroll i första halvlek.

Som sagt, säsongen i gång och redan på fredag kommer Vänersborg på besök och då får vi se om Villa får ett tuffare motstånd eller om det blir nytt målkalas.

 

 

TV (Bandypuls +): se höjdpunkterna från Villa Lidköpings säsongspremiär. 

 


Målskyttar:

1-0 Johan Esplund (Tim Persson) 5
2-0 Jesper Eriksson (Christoffer Norin) 12
3-0 Petter Björling (Johan Esplund) 15
4-0 Axel Ekholm (Martin Karlsson) 18
5-0 Johan Esplund 36
6-0 Christoffer Norin (Tim Persson) 40
—–HALVTID—–
6-1 Pontus Vilén (Niklas Gälman) 52
7-1 David Karlsson (Jesper Eriksson) 60
8-1 David Karlsson (Joel Broberg) 63
9-1 David Karlsson (Felix Pherson) 88

Huvuddomare: Christoffer Aidsjö

Hörnor:
Villa Lidköping: 7
Vetlanda BK: 1

Utvisningar:
Villa Lidköping: 0x10
Vetlanda BK: 1×10

Publiksiffra: 644

Laguppställning:
Jesper Thimfors (Mv)
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson

Felix Pherson
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Esplund
David Karlsson
Axel Ekholm
Tim Persson
Nikolai Jensen
William Arvidsson (Jr)
Christoffer Norin
Joel Broberg (Jr)
Jon Karlsson (Rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se