Villa Lidköping upp i serieledning efter seger mot Vetlanda

28 december 2018 19:00
4-2 (2-0)

Villa Lidköping ny serieledare efter seger mot Vetlanda: ”Det var en tuff match så det var skönt”

Inför 3670 jublande ”hemvändare” i Sparbanken Lidköping Arena kunde Villa Lidköping fira segern efter att ha besegrat Vetlanda BK i årets sista hemmamatch med 4-2 (2-2).

Till underbar stämning i Sparbanken Lidköping arena denna hemvändarmatch inledde Villa målskyttet redan i andra minuten då Joakim Andersson hittade rätt bakom David Borvall i Vetlandas målbur. Noterbart var Ludvig Johanssons brytning, anfallsåkning och assist.

– Inte vanligt att jag får göra poäng, men jag fick till en bra brytning och satte hög fart. Så det var bara att runda försvaret och lägga in den till Jocke (Joakim Andersson), säger Ludvig.

Matchen inleddes i ett rykande tempo från de båda lagen. Strax efter Joakims ledningsmål satte Vetlanda ett i stolpen. Mycket chanser från de båda lagen. Kvitteringen kom dock efter dryga kvarten då Emil Fedorov kunde rulla in bollen efter att Thimfors räddade i första läget.

Men inte långt därefter såg Johan Löfstedt till att de gamla lagkamraterna hamnade i underläge igen. Skottet från Löfstedts klubba räddade Vetlandas målvakt men bollen studsade rakt upp och sedan in i mål till 2-1.

Mycket tät halvlek med många skottchanser för Villa, men Borvall storspelade i Vetlandas målbur och belönades dessutom för detta med att bli matchens lirare.

Strax innan halvlek kvitterade Vetlanda genom Axel Ekholm som på skott satte 2-2.

Vad sa ni i paus?

– Att vi skulle fortsätta att mala på, vi hade en hyfsad hög nivå i den första halvleken så vi sa till varandra att fortsätta. Det var bara att ha tålamod.

Efter halvtidsvilan började Villa med mycket bollinnehav. Vetlanda var som brukligt mycket samlade bakåt och Villas anfall hade svårt att hitta chanser att ta sig igenom.

I 75 minuten fick Villa återta ledningen då David Karlsson smackade in 3-2 på lagets 12 hörna. Ett förlösande mål för hemmalaget då chanserna funnits men inte velat ge utdelning.

Strax innan matchen var slut kunde Jesper Eriksson sätta ledningsmålet 4-2 efter en riktigt snygg passning från Johan Esplund. Målet var härlig pärla av Jesper mellan benen på Borvall.

Nu får hela laget njuta ett par timmar innan det är dags att ladda om för Sandviken borta på söndag.

– Nu har vi en riktigt bra känsla inför den matchen så det är bara att tugga på, avslutar Johansson som får chans att visa upp sig i Svenne Olssons 26-mannatrupp.


Målskyttar:

1-0 Joakim Andersson (Ludvig Johansson) 1
1-1 Emil Fedorov (Eetu Peuhkuri) 17
2-1 Johan Löfstedt (Johan Esplund) 23
2-2 Axel Ekholm (Adam Rudell) 41
—–HALVTID—–
3-2 David Karlsson (Felix Pherson) 75
4-2 Jesper Eriksson (Johan Esplund) 86

Hörnor:
Villa Lidköping: 15
Vetlanda: 5

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
Vetlanda: 1×10

Publiksiffra: 3670

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Martin Johansson
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Felix Pherson
Petter Björling

Mittfält:
Jesper Eriksson
Martin Karlsson
Johan Löfstedt

Anfall:
Joakim Andersson
David Karlsson

Avbytare:
Joel Broberg Jr
Tim Persson
Sune Gustafsson Jr
Johan Esplund
Jon Karlsson (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se