Tuff förlust på bortaplan mot Bollnäs..

25 november 2016 19:00
5-2 (2-1)

Villa Lidköping förlorade sin första bortamatch mot ett effektivt Bollnäs!

Fredagskväll på Sävstaås framför 1719 personer, det luktade bandyfest i Bollnäs. Villa Lidköping fick dock värsta tänkbara start på den första halvleken och hamnade aldrig i ledarsätet.

Det var hemmalaget som öppnade starkast, laget fick en tidig utdelning efter att Patrik Nilsson fått avsluta två gånger om, på en retur satte Nilsson matchens första mål bakom Jesper Thimfors.

Bollnäs var effektiva på sina chanser, laget utnyttjade sina fasta situationer och två hörnor senare hade hemmalaget skaffat sig en tvåmålsledning. Först ut var Ander Spinnars och tio minuter senare satte Tobias Björklund 3-0 målet.

Villa Lidköping reste sig dock, sista kvarten på den första halvleken var Villa Lidköping starka. Laget var spelförande och försökte repa sig efter den tuffa inledningen. Villa hade dock svårt att komma till några klara målchanser, men i matchminut 37 så reducerade bortalaget via Jesper Eriksson till 3-1, vilket också var halvtidsresultatet.

I den andra halvleken var det Villa Lidköping som styrde det mesta av spelet, Bollnäs prioriterade sin defensiv och försökte bibehålla sin ledning. Villa Lidköping hade det fortsatt svårt att skaffa sig några riktigt klara målchanser och fick tyvärr ingen utdelning på hörnorna.

Istället för ett psykiskt viktigt reduceringsmål så var det hemmalaget som ökade på sin ledning i den fyrtioåttonde matchminuten, denna gång var det Christian Mickelsson som efter en passning i sidled från Per Hellmyrs, kunde bryta sig in i banan och sätta bollen i nättaket.

Några minuter senare fick dock Villa Lidköping en bra reduceringschans, en chans som David Karlsson utnyttjade efter ett inspel av Jesper Eriksson. Men närmre kom aldrig bortalaget, Bollnäs ökade på sin ledning till 5-2 när Villa Lidköping flyttade fram sina spelare i jakten på ännu ett reduceringsmål.

Slutresultatet skrevs till 5-2 och Villa Lidköping får tyvärr lämna Bollnäs tomhänta. Nästa match spelas om en vecka, då kommer IFK Vänersborg på besök till Sparbanken Lidköping Arena. 

 

 


 

Målskyttar:

1-0 Patrik Nilsson 5
2-0 Anders Spinnars (Per Hellmyrs) 18
3-0 Tobias Björklund
3-1 Jesper Eriksson (Johan Esplund) 38
—HALVTID—
4-1 Christian Mickelsson (Per Hellmyrs) 49
4-2 David Karlsson 54
5-2 Patrik Nilsson (Tobias Björklund)
 

Huvuddomare: Mikael Hillerius

Hörnor:
Bollnäs GIF: 7
Villa Lidköping: 10

Utvisningar:
Bollnäs GIF: 1×10
Villa Lidköping: 1×10 / 1×5

Publiksiffra: 1719

Laguppställning Villa Lidköping BK

6. Martin Karlsson
7. Joel Broberg (jr)
8. Ludvig Johansson
10. David Karlsson (K)
12. Tim Persson
19. Christoffer Norin
21. Axel Ekholm
22. Martin Andreasson
24. Martin Johansson
41. Elias Gillgren (Jr)
75. Jesper Eriksson
83. Daniel Andersson
88. Jesper Thimfors (Mv)
89. Anton Johansson (Rmv)
91. Johan Esplund
92. Petter Björling