Herrlaget vände men föll ändå mot Bollnäs på Sävstaås

15 januari 2021 20:00
6-5 (4-3)

Villa Lidköping plockade ikapp underläge – föll ändå i slutminuterna: ”Vi släpper enkla mål”

Det blev ingen positiv kväll på Sävstaås. Villa Lidköping gjorde som övriga topplagen och föll med uddamålet. Bollnäs vann med 6–5.

-Vi släpper så enkla mål idag och möter ett lag som ville vinna mer än oss, säger Johan Sixtensson efter matchen.

Fina semifinalminnen blandat med vinsttorka från grundserien. Det var ett Villa Lidköping som inte kunde bryta grundserietrenden och som fick vända hem till Lidköping med noll poäng.

Inledningsvis så var det ändå Villa Lidköping som gjorde matchens första mål. Christoffer Edlund vann bollen på offensiv planhalva, hittade Johan Löfstedt som frispelade matchens första målskytt – Jesper Eriksson.

Kvitteringen skulle dock komma ett par minuter senare. Per Hellmyrs slog en fin djupledspassning till Patrik Nilsson som fri med Jesper Thimfors petade in 1–1.

Tio minuter senare var det dags för Anton Dahlberg att sätta hemmalaget i ledningen men Martin Johansson såg till att det stod 2–2 på resultattavlan i paus. Ett frislagsmål som hittade in vid målvaktens högra stolpe.

I den andra halvleken var det hemmalaget som fick göra mål först. Oskar Westh testade skott från distans och bollen satt vid Thimfors vänstra stolpe. Christoffer Edlund kvitterade efter 60 minuter men man orkade aldrig vända runt matchen helt. Joel Wigren satte 4–3 och Patrik Nilsson 5–3 med tio minuter kvar.

Villa Lidköping gjorde ett sista ryck för att försöka få med sig minst en poäng hem och man gjorde det bra, fram till matchminut 90. Joel Broberg reducerade och Johan Löfstedt kvitterade på en hörna.

5–5. Ett resultat som de flesta trodde var slutresultatet. Men så blev det inte. Bollnäs fick sista ordet. Per Hellmyrs hittade Christian Mickelsson i djupet och Christian drog till på halvvolley och avgjorde matchen.

-Vi kan inte skylla på något idag. Det är ett par minusgrader och fantastiska förutsättningar. Bollnäs ville vinna mer än oss idag, det är riktigt surt.

Vad pratar ni om när dom står så lågt?

– Att vi ska gå runt och skapa hörnor, men vi blir inte kvar i situationerna idag och det fick inte kosta tillräckligt mycket. Vi får analysera den här matchen och gå på nästa uppgift.

Matchfakta (Bollnäs – Villa Lidköping)

0-1 Jesper Eriksson (Johan Löfstedt) 2
1-1 Patrik Nilsson (Per Hellmyrs) 9
2-1 Anton Dahlberg (Patrik Nilsson) 17
2-2 Martin Johansson (Jesper Eriksson) 44
—–HALVTID—
3-2 Oskar Westh 47
3-3 Christoffer Edlund 60
4-3 Joel Wigren 83
5-3 Patrik Nilsson (Christian Mickelsson) 78
5-4 Joel Broberg (Tim Persson) 83
5-6  Johan Löfstedt (Alexander Härndahl)  89
6-5  Christian Mickelsson (Per Hellmyrs) 90

Hörnor:

Bollnäs: 6
Villa Lidköping: 6

Utvisningar:

Bollnäs: 2×10
Villa Lidköping: 2×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Joel Broberg – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Tim Persson, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se