Herrlaget föll efter straffar mot Bollnäs

13 oktober 2019 10:00
3-5 (3-1)

Herrlaget utslaget i semifinalen trots stark upphämtning – föll efter straffar mot Bollnäs “Vi visar fantastisk moral med tanke på vad som hänt”

Villa Lidköping har spelat klart World Cup. Bollnäs vann semifinalen efter straffar trots en stark andra halvlek av Villa.

– Jag tycker vi kan gå rakryggade ur den här turneringen. Vi visar en fantastisk moral med tanke på vad som hänt och hände i matchen, säger Martin Arvidsson.

Det Martin syftar på är givetvis alla skador. Martin Johansson och Johan Löfstedt åkte på skador i gruppspelet. Petter Björling fick en ful bentackling av Ville Aaltonen i semifinalen och fick lämna isen.

Trots det och underläge 0-2 så stod det 3-3 på resultattavlan när domaren blåste av semifinalen.

Det var Bollnäs som fick göra matchens två första mål. Villa Lidköping kom från en nattmatch mot Sandviken och behövde ett par minuter för att komma in i matchen.

– Vi är lite lama inledningsvis, kanske förståeligt efter sen match igår men jag tycker vi växer in i det och i andra halvlek är vi jättebra. Dom orkar inte i andra halvlek och det känns som att får vi fem minuter till så hade vi vunnit den här matchen.

Johan Esplund reducerade till 1-2 och Joakim Andersson skickade in kvitteringen till 2-2. Med tio minuter kvar skapar Bollnäs en hörna som man sedan sätter och med 3 minuter kvar av matchen kvitterar Joel Broberg.

Matchen får sedan avslutas på straffar och där var det Bollnäs som tog vara på sina chanser. Christoffer Fagerström och Andreas Westh satte sina straffar medan Sune Gustafsson och Joakim Andersson missade.

– Vi är en härlig trupp och vi sliter verkligen. Vi tar med oss jättemycket och som lag är vi otroligt starka. Truppen har verkligen hanterat skadorna på ett föredömligt sätt.

Nu väntar en träningsmatch mot Åby/Tjureda (26/10) innan seriepremiären den 2 november. Då kommer Vetlanda på besök med start 20.00


Målskyttar:

0-1 Oskar West (Christoffer Fargerström) 10
0-2 Per Hellmyrs (Ville Aaltonen) 16
—–HALVTID—–
1-2 Johan Esplund 36
2-2 Joakim Andersson (Martin Karlsson) 40
2-3 Samuli Helavuor (Daniel Mossberg) 50 hörna
3-3 Joel Broberg 60
—–FULLTID—–
3-4 Christoffer Fagerström (straffar)
3-5 Andreas Westh (straffar)

Hörnor:
Bollnäs GIF: 5
Villa Lidköping: 5

Utvisningar:
Bollnäs GIF: 1×10
Villa Lidköping: 0×10

Så spelade Villa Lidköping:
Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Ludvig Johasson – Sune Gustafsson – Felix Pherson
Martin Karlsson – Tim Persson – Johan Esplund
Joakim Andersson – Albin Thomsen
Avbytare: Jesper Eriksson, William Arvidsson, Victor Petersson, Joel Broberg, Jon Karlsson (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se