Tuff förlust på bortaplan mot Broberg..

28 december 2017 19:00
5-3 (3-2)

Tung förlust för Villa Lidköping i returmötet mot Broberg/Söderhamn: "Blev för mycket ”individhjärnor” tyvärr"

Ett något vilset Villa Lidköping fick ikväll se sig besegrade av Broberg/Söderhamn efter stundtals riktig Hawaii-bandy. Med ett tidigt mål för Broberg tog de tag i taktpinnen och Villa fick aldrig riktigt till sitt spel. Slutresultatet blev till slut 5-3 efter 90 spelade minuter. Trots ett slit in i det sista kunde inte Lidköpingslaget komma ikapp.

Efter en relativt lätt seger mot Vänersborg på annandagen stod idag Broberg/Söderhamn för motståndet. Ett Broberg som blev överspelade av Villa i första omgången då Villa enkelt fick med sig två poäng efter att spelat 12-3 på hemmaplan. Men i kvällens möte såg vi ett Broberg som var betydligt mer laddat och fick till riktigt många vassa målchanser som Jon Karlsson i Villas mål fick kämpa med.

Redan i matchens inledning skapade Broberg en riktigt vass målchans när Vadim Arkhipkin spelade fram till en helt omarkerad Martin Söderberg som utan några problem kunde slå in bollen till 1-0 bakom Jon i Villas mål.

Minuten senare gick återigen Broberg till anfall men Ludvig Johansson som var riktigt vass i försvaret bröt snyggt och kunde rädda upp situationen. Anfallet därefter fick David Karlsson en jättechans men missade bollen och Henrik Rehnvall i Brobergs mål kunde limma den. Rehnvall var förmodligen Brobergs bästa spelare denna kväll. Storspelade i målburen.

2-0 till Broberg kom efter knappa kvarten. Lurigt skott utifrån där returen plockades upp av Jonas Engström som lade in den i mål.

Villa hade mycket bollinnehav i första halvlek men Broberg var otroligt täta bakåt och fick till snabba kontringar som var svåra för Villa att stoppa.

– Första halvlek gör vi väl hyfsat ok tycker jag, framåt framförallt. Men vi spelar lite för mycket i dom som gör att de fick energi genom att bryta oss lätt, sa Villas tränare Johan Sixtensson efter matchen. Andra halvlek blir vi mer forcerade istället för att ta det lugnt och hitta vårt spel.

Efter en dryg halvtimmes spel tog Felix Pehrson tag i taktpinnen och tryckte sig förbi på vänsterkanten, snyggt lade han in bollen till Petter Björling som stod fri framför målet och kunde reducera till 2-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Starten av andra halvlek blev jobbig för Villa då slarv i försvaret gjorde att Jesper Öhrlund kunde utöka ledningen till 3-1. Men redan minuten efter svarade Villa genom Tim Persson som på skott fick in bollen till 3-2.

Men Villa kom aldrig riktigt ikapp. Brobergs vassa anfall gav resultat och 4-2 kom efter 62 minuter genom Linus Forslund. Villa tvingas ta en time-out.

– Det var så mycket tid kvar i detta läge att jag ville samla killarna för att få dom att ta det lugnt och jobba metodiskt men tyvärr blev det för mycket ”individhjärnor” istället, avslutade Sixtensson.

Johan Esplund som stod för några härliga pass under kvällen slog bland annat för en one-touch pass till Felix Pehrson som kunde reducera till 4-3. Strax därefter fick Felix ytterligare en chans men målvakten räddade på mållinjen. Istället för ett viktigt kvitteringsmål för Villa kunde Broberg genom Joel Wigren istället säkra segern genom en riktig snygg hörnvariant till slutresultatet 5-3.

Trots att Villa kämpade in i det sista ville det sig inte idag. Bara för Johan att samla sitt lag och ta nya tag för redan på lördag är det ny match då Västerås besöker Sparbanken Lidköping Arena.

Gabriella Fernhag

 


 

Målskyttar:

1-0 Martin Söderberg (Vadim Arkhipkin) 6
2-0 Jonas Engström 13
2-1 Petter Björling (Felix Pherson) 31
—–HALVTID—–
3-1 Jesper Öhrlund (Adam Wijk) 53
3-2 Tim Persson (Martin Karlsson) 54
4-2 Linus Forslund (Adam Wijk) 61
4-3 Felix Pherson (Johan Esplund) 70
5-3 Joel Wigren (Adam Wijk) 83

Hörnor:
Broberg/Söderhamn: 7
Villa Lidköping: 10

Utvisningar:
Broberg/Söderhamn: 0x10
Villa Lidköping: 2×10

Publiksiffra:

Huvuddomare: Andreas Broberg

Laguppställning:

Målvakt:
Jon Karlsson

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Felix Pherson

Mittfältare:
Tim Persson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfallare:
David Karlsson (K)
Joel Broberg (Jr)

Avbytare:
Axel Ekholm
Christoffer Norin
Sune Gustafsson (Jr)
Martin Karlsson
Jesper Thimfors (Rrmv)
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se