Oavgjort på Hällåsen för Villa Lidköping.

4 november 2015 19:00
3-3 (0-0)

DELAD POTT MOT BROBERG

Att bara åka upp till Söderhamn och hämta hem två poäng mot Broberg, är ingen lätt uppgift. Detta fick Villa erfara på onsdagskvällen, då laget spelade 3-3 mot Broberg och fick med sig en poäng hem.

Det var Villa som tog kommandot i matchen och redan efter fyra minuter kunde David Karlsson slå in 1-0 för Villa efter att ha spelats fri av Martin Karlsson. Tio minuter seanser var det dags för Broberg att kvittera. Martin Söderberg gick igenom Villas försvar och sköt. På den egna returen kunde han göra 1-1.

Efter ytterligare två minuter small det igen. Broberg gjorde en snabb omställning och med tre snabba anfallare mot två Villaförsvarare kunde Broberg ta ledningen.

Martin Johansson kvitterade efter 39 minuter på en hörna, men detta varade bara i fyra minuter. I minut 43 av den första halvleken tog Broberg återigen ledningen på ett långskott av Filip Skoglund, som gjorde 3-2 till hemmalaget. På tilläggstid lyckades Villa återigen kvittera och den här gången var det Lars Fall som slog in en hörna till 3-3.

Den andra halvleken blev något avslagen och inget av lagen mäktade med att göra något mål

– Det blev en tuff match för oss, sa Mattias Nilsson efter matchen.

– Försvarsmässigt skötte vi oss bra, men det var svårt att få till det där sista, åtminstone i andra halvlek.

Att spel på en mjuk uteis skulle vara någonting att skylla på kunde Mattias Nilsson inte hålla med om.

– Isen var förhållandevis bra, men visst blev det lite studsigt i andra halvlek.

Mattias Nilsson säger också att Villa med lite mer flyt kunde ha vunnit matchen. Det fanns flera goda chanser i andra halvlek, men bollen ville inte leta sig in bakom Brobergs burväktare.

Mattias Nilsson tycker att Villa som helhet gjorde en bra match i Söderhamn mot Broberg, men vill ändå lyfta fram två spelare.

– Martin Karlsson och Martin Johansson i försvaret lyste lite extra i ett lag som gjorde en gedigen insats idag, sa Mattias Nilsson efter matchen.

/Anders Söderström.