Damlaget vann serien - efter 12-1 mot Mölndal

7 februari 2021 13:00
12-1 (5-1)

14 segrar blev 15 och nu är det klart – Villa Lidköping har vunnit Elitseiren med två omgångar kvar: “Det är mycket jobb som ligger bakom det här”

Seger mot Västerås på lördagen följdes upp med en ny seger mot Mölndal på söndagen. En seger som betyder att Villa Lidköping är seriesegrare i landets högsta serie, för första gången på damsidan.

-Det är häftigt, det är mycket jobb som ligger bakom det här och det är kul att vi får utdelning av det, nu kan blicka framåt, säger Christer Andersson som nu alltså är den första huvudtränaren (damsidan) i klubben som vunnit Elitserien. 

Det som började med 6-2 borta mot Skutskär i seriepremiären har vuxit till ett segertåg utan dess like. Inte nog med att man är obesegrade, man har inte ens tappat något poäng på 15 matcher. Lägg då till att man besegrar regerande mästarna tre gånger i seriespelet.

-Tjejerna är vädigt motiverade till den här säsongen och oerhört vältränade, vi har inte lämnat något åt slumpen utan vi verkligen gjort jobbet.

Det skulle räcka med ett poäng mot Mölndal för att vinna serien men laget gjorde som man gjort hela säsongen – tog två poäng. Matchen den slutade 12-1 och Tilda Ström gjorde 5 mål, Tilda toppar nu skytteligan med sina 43 fullträffar. 

-Vi hade ju en match i benen men vi var fokuserade på att vi skulle göra processen kort och försöka få ledningen tidigt, det fick vi ju. Första halvlek är bra men i andra är vi inte riktigt där men gör det bra ändå, säger Christer.

Nu väntar två grundseriematcher där Villa Lidköping kan spela avslappnat och hitta formen inför semifinalspelet. Christer Andersson är dock tydlig med vad han vill ha för karraktär på matcherna.

-Nu jobbar vi framåt, de två matcherna som är kvar (Sandivken och KS Bandy) kommer vi fokusera som om det var två kvartsfinaler. Allt för att det inte komma ner i tempo.

Hur viktig var seriesegern inför fortsättningen?

-Vi väljer ju själva nu hur vi vill att fortsättingen ska bli, vi har allt i egna händer. Samtidigt så blir det ett långt slutspel eftersom man flyttat finalen.

(Matchfakta – Villa Lidköping vs Mölndal Bandy)

1-0 Matilda Svenler (Moa Friman) 2
2-0 Sanna Gustafsson (straff) 7
3-0 Tilda Ström (Moa Firman) 9
4-0 Tilda Ström (Matilda Svenler) 18
5-0 Sanna Gufstafsson (Annie Berner) 20
6-0 Tilda Ström 36
7-0 Sofia Eriksson (Agnes Ögren) 38
—–HALVTID—–
8-0 Sanna Gustafsson (Camilla Andersson) 60
9-0 Agnes Ögren (Matilda Svenler) 66
9-1 Vilma Ahrnbeg 73
10-1 Tilda Ström (Moa Friman) 82
11-1 Agnes Ögren 87
12-1 Tilda Ström (Ida Friman) 88

Hörnor:

Villa Lidköping:
Mölndal:

Utvisningar:

Villa Lidköping:
Mölndal:

Så spelade Villa Lidköping:

Sofie Millqvist
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Camilla Andersson – Annie Berner
Ida Friman – Agnes Ögren – Moa Friman
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Wilma Wachenfeldt, Julia Wallgren, Sofia Eriksson, Malin Kall och Pernilla Elardt (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se