Damlaget tog sin elfte raka seger

16 januari 2021 16:00
12-2 (7-1)

Elva raka segrar är ett faktum – Villa Lidköping vägrar förlora: “Bestämde oss att pressa lite mer”

Villa Lidköpings damer fortsätter att imponera i årets elitserie och på lördagen kom elfte raka segern när man besegrade Mölndal på ett komfortabelt sätt.

Det var hemmalaget som kom ut med mest energi och fick utdelning ganska omgående. Matilda Svenler visade vägen med ett distinkt skott och det blev startskottet på fem mål av Villa Lidköping under de första 45 minuterna.

Sanna Gustafsson satte 2-0 på straff och direkt efter kom 3-0 när Ida Friman visade varför hon är en av seriens bästa spelare. Hon vann bollen på mittplan, drog raka vägen mot mål och lurade upp fem försvarare samt målvakten.

Mölndal skullle dock komma att reducera till 3-1 på ett frislag men det blev bortalagets enda farliga målchans i den första halvleken. Tilda Ström var på målhumör under slutskedet av halvleken och på en minut satte hon 4-1 och 5-1.

Inledningen på den andra halvlek blev ganska lugn. Villa Lidköping ägde väldigt mycket boll men en storspelande Ellen Ahrnberg i Mölndalsmålet såg till att Villa inte gjorde mål förrän efter 58 minuter när Matilda Svenler satte 6-1. Strax därefter var det dags för Tilda Ström att fullborda sitt hattrick när hon på en fin passning av Ida Friman satte 7-1.

Astrid Rosengren, syster till Villa Lidköpings forna spelare och nuvarande styrelsemedlem Erik Rosengren, reducerade för Mölndal efter 64 minuter men det blev också lagets sista mål i matchen.

Moa Friman fick göra sitt första mål i matchen helt välförtjänt efter 79 minuter. Matilda Svenler slog en fin passning i djupet till Moa som kunde peta in 8-2.

Dubbla timeouter

Både Villa Lidköping och Mölndal ville skruva på saker inför slutskedet av matchen och det resulterade i varsin timeout ganska tätt. Resultatet på timeouterna blev att Villa Lidköping kunde göra tre fina bandymål och matchen den vann man med 12-2. Sista fem målen gjordes av Lisa Östman, Matilda Svenler, Moa Friman och dubbla av Tilda Ström.

-Vi var inte riktigt med på att dom skulle lyfta så mycket i första halvlek. Men i andra bestämde vi oss att gå upp och pressa lite mer och då fick dom inte tiden att slå lyften. På det stora hela är var det en rolig match, och det var skönt att få göra mål också, säger Moa Friman efter matchen.

Villa leder nu Elitserien på 22 poäng och i nästa match väntar Skutskär på hemmaplan. Den matchen spelas 23 januari. 

SOR5290(Ida Friman blev matchens lirare i hemmalaget)

1-0 Matilda Svenler (Lisa Östman) 5
2-0 Sanna Gustafsson (straff) 12
3-0 Ida Friman 17
3-1 Stephannie Storme (Sara Adolfsson) 32
4-1 Tilda Ström 33
5-1 Tilda Ström 34
—–HALVTID—–
6-1 Matilda Svenler (Frida Wiklund) 58
7-1 Tilda Ström (Ida Friman) 61
7-2 Astrid Rosengren (Caroline Pettersson) 62
8-2 Moa Friman (Matilda Svenler) 79
9-2 Lisa Östman (Ida Friman) 84
10-2 Matilda Svenler (Camilla Anderson) 87
11-2 Tilda Ström (Camilla Andersson) 89
12-2 Tilda Ström (Camilla Andersson) 90

Hörnor:

Villa Lidköping: 10
Mölndal: 3

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
Mölndal: 5×10

Så spelade Villa Lidköping:

Sofie Millqvist
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Camilla Andersson – Annie Berner
Ida Friman – Malin Kall – Moa Friman
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Frida Wiklund, Wilma Wachenfeldt, Sofia Eriksson och Pernilla Elardt (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se