Damlaget vann match nummer 16

13 februari 2021 15:00
16-3 (10-0)

Damlaget tog 16:e raka segern  – en match från att vinna samtliga grundseriematcher: “Vi har andra nycklar som vi försöker trycka på”

15 segrar har precis blivit 16. Villa Lidköpings damer fortsätter att imponera i Elitserien och laget har sedan tidigare redan säkrat förstaplatsen. Den nya segern kom mot Sandviken med hela 16-3.

– Det blev en klar seger tillslut så det känns väldigt skönt, säger Matilda Svenler som var en av planens bästa spelare idag.

Villa Lidköping öppnade piggt och Sandviken har lite problem med passningsspelet. Något som hemmalaget nyttjade och Tilda Ström kunde göra både 1-0 och 2-0 innan klockan stod på nio minuter.

Med en fin start på matchen kunde även systrarna Friman öka på ledningen. Ida Friman startade med att skicka upp ett skott i krysset och Moa stod för, som så många gånger förut, en soloprestation.

Sandviken skulle dock kriga sig kvar ett tag i matchen. Ett tag stod det 5-3 men det var bara under ett par minuter. Tilda Ström såg till att göra 6-3 precis innan pausvilan och Villa Lidköping kunde ta paus med en tremålsledning.

– Vi var inte nöjda med första halvlek, vi gick ner i deras tempo en stund där så vi bestämde oss att gasa i andra halvlek. Och det gjorde vi.

Ja, det gjorde man verkligen. Den andra halvleken blev en ensidig historia. Villa Lidköping växlade upp rejält och spelade med hög delaktighet och en energi som resulterade i 10 mål, totalt vann man med 16-3 och Tilda Ström gjorde 7 av målen.

Segern var den 16:e i följd och vid seger nästa helg så kan Villa Lidköping stänga ner Elitserien, helt obesegrad och noll tappade poäng. Det har aldrig någonsin hänt i klubbens historia.

– Vi spelar varje match för att vinna, vi har vunnit serien men vi har andra nycklar som vi försöker trycka på och övar för att komma väl förbereda till semifinalerna.

Det känns som att ni sliter oerhört i defensiven?

– Vi pratar mycket om defensiven, är vi bra där så är vi som bäst offensivt. Så det är extra skönt när vi träffar rätt där, svarar Svenler och hyllar även sin anfallskollega:

– Tilda är en fantastisk bandyspelare. Vi har jätteroligt ihop, och det är extra kul att spela med de yngre spelarna.

Nu väntar en veckas matchledigt innan serien rundas av mot KS Bandy den 20 februari. Slutspelet startar, för Villa Lidköpings del, den 6 mars.

(Matchfakta – Villa Lidköping vs Sandvikens AIK)

1-0 Tilda Ström 5
2-0 Tilda Ström (Camilla Andersson) 19
3-0 Ida Friman 18
4-0 Moa Friman (Lisa Östman) 20
4-1 Michelle Löfblad (K) Straff
5-1 Matilda Svenler (Sofia Eriksson) 30
5-2 Wilma Linderqvist (Nelly Hedlund) 32
5-3 Michelle Löfblad (K) (Julia Norrman) 42
6-3 Tilda Ström 45
—–HALVTID—–
7-3 Malin Kall (Sanna Gustafsson) 47
8-3 Tilda Ström 53
9-3 Matilda Svenler 60
10-3 Sofia Eriksson (Tilda Ström) 66
11-3 Ida Friman (Matilda Svenler) 70
12-3 Tilda Ström (Ida Friman) 71
13-3 Matilda Svenler 77
14-3 Tilda Ström (Moa Friman) 77
15-3 Matilda Svenler (Moa Friman) 78
16-3 Tilda Ström 81

Hörnor:

Villa Lidköping:
Sandvikens AIK:

Utvisningar:

Villa Lidköping:
Sandvikens AIK:

Så spelade Villa Lidköping:

Pernilla Elardt
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Camilla Andersson – Annie Berner
Ida Friman – Agnes Ögren – Moa Friman
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Wilma Wachenfeldt, Julia Wallgren, Sofia Eriksson, Malin Kall och Sofie Millqvist(rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se