Damlaget föll i semifinalen mot Skutskär

27 oktober 2019 11:30
3-2 (1-1)

Damlagets World Cupresa tog slut mot Skutskär – en jämn match med små marginaler: “Vi står upp bra trots skador och sjukdomar”

Efter ett nästan fläckfritt gruppspel med tre vinster och en förlust så var det på söndagen dags att spela mot medaljer. Tyvärr blev Skutskär för tufft men matchen den kunde slutat precis hur som helst.

– Det är alltid surt att förlora men jag tycker vi gör bra saker. Vi står upp bra trots många skador och sjukdomar som gör att vi blir väldigt tunna. Men som sagt vi gör mycket saker som vi ska ta med oss, säger Camilla Andersson efter semifinalen.

Det var en väldigt avvaktande start på matchen. Två lag som inte ville bjuda på några misstag och därför blev det en ganska trög start på matchen. Första målet det gjorde Skutskär på en hörna och när Villa Lidköping sedan tappade bollen vid sargkanten så passade Olga Rodionova på att sätta 2-0.

Fem minuter innan halvtidsvilan kom Villa Lidköpings första mål. Malin Kall stod för en fin soloprestaion, satte ut bollen i sidan till Matilda Svenler och reduceringsmålet var ett faktum.

Halvtidsresultat: 2-1. 

I den andra halvleken kom Villa Lidköping ut ganska aggresivt och ville sätta sin prägel på matchen. Något som också gav utdelning. Matilda Svenler fick ett målvatsutkast från Pernilla Elardt och satte fart. Med en beslutsamhet i skridskoåkningen och ett distinkt skott kunde Matilda kvittera ganska tidigt.

Fortsättningen på halvleken blev sedan ganska öppen. Det luktade mål i båda spelriktningarna men det var Skutskär som kunde ta sig till final i och med Johanna Petterssons avgörande mål.

I slutskedet av matchen var Villa ytterst nära att få in ett kvitteringsmål men man kom aldrig ikapp fjolårets sm-finalister.

Villa Lidköping kan dock lämna World Cup med hedern i behåll. Laget fick spela semifinalen med två avbytare, vilket givetvis är väldigt tufft.

-Vi har visat upp en rejäl kämpaglöd och tro på oss själva, att vi är duktiga. Trots att vi har ett ungt lag så står vi på oss och har visat att vi blir farliga i vinter, avslutar Camilla.  

Nästa match för damlaget är seriepremiären på hemmaplan mot Uppsala BoIS.

FAB5173

Gruppspelet: Villa Lidköping – Sandviken (5-1) / Villa Lidköping – KS Bandy (6-0) / Villa Lidköping – Skirö (4-0) / Villa Lidköping – Record (0-4) 

– World cup, semifinal–

Skutskär – Villa Lidköping

3-2 (2-1)

1-0 Emma Ahlander (Malin Andersson) 7
2-0 Olga Rodinova 18
2-1 Matilda Svenler (Malin Kall) 25
—–HALVTID—–
2-2 Matilda Svenler (Lisa Östman) 35
3-2 Johanna Pettersson 44

Läs mer om turneringen här >>


Rasmus Abrahamsson
Kommunikatör, Villa Lidköping BK
0722 16 96 00
rasmus.abrahamsson@vlbk.se