Damlaget klart för final i Svenska Cupen

10 oktober 2020 17:00
8-1 (3-0)

Damlaget imponerade stort och vann komfortabelt sin semifinal mot Skutskär: “Är imponerad över hur långt vi kommit i spelet redan nu”

Villa Lidköping mot Skutskär i en semifinal i Svenska Cupen. En match som på förhand andades dramatik. Men så blev det inte riktigt, Villa Lidköping var för bra och är nu klart för final mot Västerås.

-Vi gör en väldigt stabil första halvlek där vi spelar ut och har mycket rörelse. Spelet börjar sitta bra nu och jag är väldigt imponerad över hur långt vi kommit i spelet redan nu, säger Andreas Ingemarsson efter 8-1-segern.  

Ett namn som vi måste nämna direkt är Sanna Gustafsson, hennes start på den här säsongen, i sitt nya lag, har varit fantastisk. Med ett stort lugn i spelet och en trygg roll på högerhalven så tillför hon en dimenson till i Villa Lidköpings spel. Det var också Sanna som gjorde matchens första mål redan efter 3 minuter och när sedan Lisa Östman satte 2-0 med ett hörnskott i krysset så var drömstarten ett faktum.

Villa Lidköping var hungriga, det syntes att man fått en energiboost från gruppsegern och man tog med det man påbörjat, in till den här matchen. Trots en reducering av Skutskär efter 26 minuter så var det Villa som fortsatte med sin höga aktivitet och styrde matchen.

-Vi är trygga i det vi gör och det syntes, alla hittar varandra och vi vet vad vi ska göra i olika situationer på plan. Vi är som sagt nöjda med den första halvleken och det gav oss fina förutsättningar till den andra.

Tilda Ström satte 3-1 på passning av Sanna Gustafsson. Agnes Ögren ökade på ledningen på egen hand och precis innan pausvilan var det dags för Tilda att göra sitt andra mål – på hörna.

V5I3902

5-1 i paus, hur gick snacket i paus?

-Det var lätta steg in i paus. Vi pratade om att fortsätta hålla tålamod, gå upp lite så att vi skulle vara lite piggare i benen och skapa lite mer ytor åt oss själva. Det tog fem, tio minuter så var det egentlige klart.

På dom tio minuterna hann Villa Lidköping sätta både 6-1 och 7-1. Därefter blev det en halvlek som Villa Lidköping styrde med ett lugn och stort tålamod. Man tillätt inte Skutskär att skapa några bra målchanser och kunde istället “spara” sig inför söndagens final mot Västerås.

Matchen slutade 8-1 och målskyttar i den andra halvleken blev: Agnes Ögren, Ida Friman och Matilda Svenler.

-Det här var en energiboost, vi kommer att komma till finalen med mycket energi, vi ska vara där och kämpa om guldet, vilket känns inspirerande och kul, avslutar Ingemarsson.

Finalen spelas 14.00 i ABB Arena och man ställs alltså mot fjolårets cupvinnare – Västerås SK.

Matchfakta

Villa Lidköping – Skutskär (8-1)

1-0 Sanna Gustafsson 8
2-0 Lista Östman (Wilma Wachenfeldt) 10
2-1 Tanja Illarionova (Edit Ljung) 24
3-1 Tilda Ström (Sanna Gustafsson) 28
4-1 Agnes Ögren (Matilda Svenler) 42
5-1 Tilda Ström (Camilla Andersson) 46
—–HALVTID—–
6-1 Agnes Ögren (Camilla Andersson) 49
7-1 Matilda Svenler 52
8-1 Ida Friman (Tilda Ström) 72

Hörnor:

Villa Lidköping: 7
Skutskär: 3

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
Skutskär:

Så spelade Villa Lidköping:

Sofie Millqvist
Sanna Gustafsson – Frida Wiklund – Viktoria Karlsson – Camilla Andersson – Wilma Wachenfeldt
Moa Friman – Agnes Ögren – Julia Wallgren
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Malin Kall, Annie Berner, Moa Friman, Frida Wiklund och Pernilla Elardt (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se