Härlig start i kvartsfinalen! - Taktisk fullträff mot Edsbyn

14 februari 2015 15:45
1-4 (1-3)

Se hela matchen i repris genom att klicka här»

 

Härlig start i kvartsfinalen! – Taktisk fullträff mot Edsbyn

– Vi gjorde precis det vi skulle. Taktiskt var detta en mycket väl genomförd match!
Lars Fall fick tillfälle att i TV-studion efter matchen uttrycka varför Villa Lidköping vann den första kvartsfinalmatchen mot Edsbyn med 4-1 (1-0). Och visst var detta en till hundra procent väl genomförd match av de för dagen vitklädda Villaspelarna. Det började också på bästa tänkbara sätt med mål redan i matchupptakten. Lars Falls geniala passning till Daniel Andersson gav 1-0.
Villa ägde också stor del av första halvlek och med lite tur hade ledningen i paus kunnat vara bara större. Både Jesper Bryngelson och Daniel Andersson hade avslut i målramen.
– Särskilt våra första halvtimma var riktigt bra, summerade Daniel Andersson i paus.

Mål i viktiga lägen
Edsbyn var givetvis inte ofarligt på något sätt och satsade stenhårt på att komma igen målmässigt. Jesper Bryngelson hade läge efter en ny fin passning från Lars Fall och 2-0 till Villa blev givetvis viktigt. Jesper Eriksson stal bollen mitt på plan och Daniel Andersson serverade David Karlsson ett läge en målkung inte missar…
Edsbyn reducerade genom ett kanonskott från Hans Andersson och det blev spännande. Hemmalaget radade upp flera hörnor, men ruset från Villaförsvararna var mönstergillt varje gång. Spiken i kistan kom efter drygt 80 minuter. Daniel Andersson passade Linus Rönnqvist som serverade David Karlsson mer eller mindre öppet mål. 3-1 och matchen kändes avgjord. Helt klart blev det när Daniel Andersson lyfte in 4-1 på ”Davvas” passning när matchen var inne på tilläggstid.

Många får högt betyg
Den här eftermiddagen förtjänar LAGET Villa Lidköping allra högsta betyg. Naturligtvis extra kul att visa upp ett så här fint spel inför en miljonpublik (?) i SVT:s Vinterstudio.
– Det här var nog sett över 90 minuter vår bästa insats den här säsongen. Det går ju inte att förneka att det var ett bra tillfälle. Vi lyckades helt med vår taktik, sade Mattias Nilsson i tränarledet en stund efter slutsignalen.
David Borvall släpper in endast ett mål och gör sitt bra, men har också mycket god hjälp av mittförsvarets Martin Johansson, Martin Andreasson och Johan Malmqvist.
– Det är framför allt vårt starka försvarsspel som bäddar för segern. Inte bara att de agerar bra bakåt utan även är med och bygger upp anfallen är nyckeln till segern, säger Mattias.
Ja, egentligen kan man räkna upp alla spelarna den här gången. Vikten av Daniel Andersson och David Karlsson måste ändå nämnas. Två mål var när det som bäst behövs säger det mesta.
Villa Lidköping fick alltså bästa tänkbara start på den här kvartsfinalserien. Närmast är det nu möte med Edsbyn i Sparbanken Lidköping Arena på tisdag. Ny match och nya förutsättningar med att ha tagit ledningen med 1-0 i matcher är självfallet oerhört skönt.
Det var förstås nöjda spelare och ledare som satte sig i bussen för hemresa på lördagskvällen.
– Vi ska givetvis njuta, men redan på söndagsträningen är det dags att vara nollställda igen. Johan, Martin och jag får lägga upp ritningarna för på tisdag kommer det säkert inte att se ut som den här eftermiddagen, avslutar Mattias.

Bengt Andersson
 

Målskyttar

0-1 Daniel Andersson (Lars Fall) 3
——halvtid——
0-2 David Karlsson 62
1-2 Hans Andersson (Joel Edling) 73
1-3 David Karlsson (Linus Rönnqvist) 81
1-4 Daniel Andersson (David Karlsson) 90

Hörnor
Edsbyn: 7
Villa Lidköping: 6

Utvisningar
Edsbyn: 0
Villa Lidköping: 2×10

Publik: 1274

Domare: Roland Fager, Andreas Wictorsson, Nicklas Sikström, Andreas Broberg.
 

SR Skaraborg – Johan Sixtensson, tränare: 1-0 i set

Villas laguppställning

2 Christian Älvegran
5 Linus Rönnqvist
6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
12 Tim Persson
15 David Borvall
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
22 Martin Andreasson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Daniel Lehnbom
34 Jakob Säleby
64 Johan Karlsson
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
80 Philip Florén
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling