18 mål när Villa bortaslog Edsbyn

13 december 2013 19:00
8-10 (3-5)


TV: Se höjdpunkterna från Edsbyn – Villa. Källa: www.bandypuls.se

18 mål när Villa bortaslog Edsbyn

Vilken match! Vilken rysare! Ett sent avgörande av Daniel Andersson gav Villa segern i den svåra bortamatchen mot Edsbyn. Sexmålsskytten David Karlsson fastställde sedan slutresultatet till 8–10!

Nej, det var inte en match för den som förespråkar en målsnål, defensivt kontrollerad bandy eller för den som helst ser att Villa har avgjort tillställningen i halvtid. Toppmötet med Edsbyn i ”bandykyrkan” var en rysare av stora mått som förmodligen såg till att tränartrion Nordin, Nilsson och Arvidsson blev ett par gråa hårstrån rikare. Men vad gör det när Daniel Andersson, med sitt 9–8-mål i den 92:a minuten, såg till att Villa fick lov att ta med sig två blytunga poäng hem till Lidköping?

Efter 70 sekunders spel stod det 1–1 på resultattavlan och redan där förstod vi som följde den livestreamade sändningen på datorn att det, i vanlig ordning när Villa möter Edsbyn på bortaplan, skulle trilla in ytterligare en rad mål bakom de båda målvakterna. Jonas Edling gav Edsbyn ledningen med sitt 2–1-mål i den sjunde minuten, men Petter Björling (via en hemmaspelare och in i mål) och David Karlsson (på en vänsterhörna) såg till att Villa, 15 minuter senare, hade vänt på steken.

Davids 3–2-mål följdes av en period där Villa förde spelet på ett till synes kontrollerat sätt, men Simon Jansson – Edsbyns talangfulle mittfältsstrateg – ordnade kvitteringen när han petade in en målvaktsretur från Jakob Säleby. Hemmalaget fick ny energi av Janssons mål och av bara farten hade Jonas Edling gjort 4–3 på en hörna från vänster.

Precis som matchen i stort var avslutningen på den första halvleken sällsynt målrik. David Karlsson kvitterade på straff i den 42:a minuten, men Edsbyn återtog ledningen genom Mattias Hammarström en minut senare (återigen på straff) innan Daniel Andersson slog in en frislagsretur till 5–5 efter 43.55…

I den andra halvleken var det Edsbyn som fick två gyllene tillfällen att avgöra matchen. Efter 54 minuters spel stod det nämligen 7–5 till hälsingarna och för första gången i matchen hade ett av lagen en ledning som var större än ett mål. Hemmalaget lyckades dock inte segla vidare på den framgången utan Villa kunde både reducera och kvittera genom David Karlsson.

Bortalaget såg ut att ta över matchen men tre utvisningar på Patrik Hellman, Tim Persson och Lars Fall inom loppet av två minuter (69–71) gav Edsbyn en jättechans att sätta punkt för tillställningen. Så blev det dock inte. Med tre man mindre på isen var det Villa som höll i bollen och lät tiden gå. Visserligen kunde Edsbyn göra 8–7 i den 75:e minuten men det var inte värre än att Daniel Andersson kunde kvittera på en hörnretur tio minuter senare.

Avslutningen blev dramatisk men ni känner till utgången. Matchklockan hade passerat 90 minuter när Daniel Andersson åkte diagonalt mot den högra hörnflaggan, tvingade Erik Persson i Edsbyns mål till en förflyttning och sedan placerade bollen i det hörn som Persson var på väg bort ifrån – hur elegant som helst!

Ett fult tilltag av Joakim Svensk gjorde att Edsbyn tvingades avsluta matchen med 10 man på banan och i stället för en kvittering kunde David Karlsson s&aumauml;tta sitt sjätte mål i matchen fram till 8–10!

En sanslöst underhållande match var därmed till ända och Villa har nu tagit full pott i de svåra matcherna mot toppkonkurrenterna Västerås och Edsbyn i matcherna före och efter landslagsuppehållet. Nästa match spelas den 21 december då Sirius gästar Sparbanken Lidköping arena! Missa för allt i värden inte det.

Anton Mattsson

Målskyttar

0-1 David Karlsson (Lars Fall) 31 sekunder
1-1 Mattias Hammarström (Daniel Jonsson) 1
2-1 Jonas Edling (Mattias Hammarström) 6
2-2 Petter Björling (Patrik Hellman) 17
2-3 David Karlsson (Lars Fall), hörna 21
3-3 Simon Jansson 33
4-3 Jonas Edling (Daniel Jonsson), hörna 38
4-4 David Karlsson, straff 41
5-4 Mattias Hammarström, straff 42
5-5 Daniel Andersson 43
———halvtid———
6-5 Daniel Jonsson (Simon Jansson) 47
7-5 Simon Jansson 53
7-6 David Karlsson (Tim Persson) 57
7-7 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 59

8-7 Jonas Edling 74
8-8 Daniel Andersson 84
8-9 Daniel Andersson (Martin Johansson) 91
8-10 David Karlsson (Jesper Bryngelson) 96

 

Hörnor
Edsbyn: 9
Villa Lidköping: 9

Utvisningar:
Edsbyn: 1×10 + grovt matchstraff på Joakim Svensk.
Villa Lidköping: 4×10

Publik: 1247

Domare: Roland Fager, Lars Engström, Jonas Jonsson, Pär Billsmon.
 

Villas laguppställning

2. Martin Karlsson
5 Linus Rönnqvist
7 Lars Fall
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
11 Simon Artig
12 Tim Persson
14 Henrik Larsson
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Daniel Eriksson
34 Jakob Säleby
64 Johan Karlsson
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
80 Patrik Hellman
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling