Tredje raka segern för herrlaget!

8 november 2019 19:00
3-5 (2-4)

Herrlaget imponerade och vann borta mot Edsbyn trots skador och sjukdomar: “Vi har bra spelare att fylla på med”

Med två lag som vunnit båda sina inledande Elitseriematcher så väntades en tidig seriefinal i Svenska Fönster Arena. Matchen den vann Villa Lidköping med 5-3 och i målprotokollet kan vi peta in fem olika målskyttar.

-Härligt, en rolig match med högt tempo. Det är en jätteinsats av oss idag, speciellt defensivt, säger Jesper Eriksson som var en av de fem målskyttarna i matchen.

Det var hemmalaget som gjorde matchens första mål. Martin Karlsson tappade olyckligt skäret på mittplan och i en omställning hittade bollen fram till Jonas Edling som petade in 1-0 bakom Jesper Thimfors.

Martin skulle dock få revansch när han efter 23 minuter letar sig in i straffområdet, får en passning av Joakim Andersson och petar upp bollen i nättaket till 1-1.

-Jag tycker att dom är bättre första tjugo, sedan växer vi in i det och börjar hitta mer rätt i sättet som vi vill spela, säger Eriksson som petade in 2-1 till bortalaget, direkt i inledningen av den andra halvleken.

Viktigt mål? 

-Ja verkligen och det hör inte till vanligheterna att jag gör mål. Nu kvitterade dom ju strax efter men efter det så hittar vi rätt igen.

Drömtimeouten

Efter 61 minuter tog Villas tränare Johan Sixtensson en timeout, en andningspaus som visade sig bli lyckosamm. Sex minuter senare hade Villa Lidköping ryckt ifrån till 4-2 efter ytterligare ett hörnmål från Martin Andreasson (tre på tre matcher) och ett snygg mål av William Arvidsson, William som fick starta matchen i Joel Brobergs frånvaro (sjuk).

I matchminut 72 tog hemmalaget sin timeout men den visade sig inte bli lika lyckad. Två minuter senare hamnade Joakim Andersson och Tim Persson, två mot en och 5-2 var ett faktum. Målskytt var Tim Persson.

-Vi vet att dom är starka och vill gå framåt, man måste ändå ge dom att dom vill spela en offensiv bandy. Vi lyckades täppa till det i defensiven samtidigt som vi var farliga i kontringsspelet och diciplinerade när vi ägde bollen, säger Jesper. 

Matchen slutade 3-5 efter reducering av Mattias Hammarström. Ett styrkebesked från Villa Lidköping som trots skador och sjukdomar står på sex poäng efter tre matcher. Nästa match spelas hemma mot Bollnäs den 13 november (19.00).

-Vi har många bra spelare att fylla på med. Idag är dte tight men vi visar en otrolig styrka, avslutar Jesper.

FAB7871

William Arvidsson fick spela från start och stod för det viktiga 4-2-målet.


Målskyttar:

1-0 Jonas Edling 12
1-1 Martin Karlsson (Joakim Andersson) 23
—–HALVTID—–
1-2 Jesper Eriksson (Petter Björling) 51
2-2 Matteus Liw (Tuomas Määttä) 54
2-3 Martin Andreasson (Felix Pherson) 66
2-4 William Arvidsson (Johan Esplund) 67
2-5 Tim Persson (Joakim Andersson) 74
3-5 Mattias Hammarström 87


Hörnor:

Edsbyns IF: 6
Villa Lidköping: 10

Utvisningar:
Edsbyns IF: 0x10
Villa Lidköping: 4×10

Publiksiffra: 1443

Så spelade Villa Lidköping:
Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Ludvig Johasson – Sune Gustafsson – Felix Pherson
Martin Karlsson – Jesper Eriksson – Johan Esplund
Joakim Andersson – William Arvidsson
Avbytare: Tim Persson, Johan Löfstedt, Victor Petersson, Theo Lewerin (Jr), Jon Karlsson (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se