Joakim Andersson femmålsskytt när Villa vann mot Falu BS

12 januari 2019 16:00
3-12 (2-7)

Elfte raka segern kom mot Falu BS: ”Hela gänget vill vara med och prestera”

Falu BS blev som väntat ett ganska lätt byte för formstarka Villa Lidköping. Lördagseftermiddagens möte på Lugnets betydde Villa Lidköpings elfte raka seger. Segersiffrorna skrevs till 12-3 (5-1).

-Vi gör en bra match över 90 minuter. Alla är med och bidrar och då blir vi jobbiga att möta, summerade Martin Arvidsson i ledarstaben strax efter slutsignalen.

Avgjort i tidigt skede

Matchen var egentligen avgjord redan i ett tidigt skede.

-Vi satte fart från början och ganska snart släppte det ju också, säger Martin.

Efter drygt en halvtimmas spel hade Joakim Andersson och Johan Löfstedt gjort två mål var. Falun fick ett reduceringsmål, men strax före paus satte Jesper Eriksson 5-1 till Villa.

I andra halvlek fortsatte målfesten från gästerna. David Karlsson har varit mållös ett tag, men visade vad han kan med två snabba fullträffar fram till 7-1.  Johan Löfstedt och Joakim Andersson ökade med var sitt mål och var i detta läge alltså båda tremålskyttar. Martin Johansson såg till att det blev tvåsiffrigt i målprotokollet efter ett hörnmål. Joakim Anderssons målform befästes med ytterligare ett mål och innan slutsignalen kom även Martin Karlsson med bland målgörarna.

Vad Martin Arvidsson och hans ledarkolleger gläds åt mest är att alla i laget är med och bidrar.

-Hela gänget vill vara med och prestera och då blir det så här bra.

Naturligtvis finns det anledning att vara nöjd när det blir tolv mål i motståndarkassen.

-Vi skapade dessutom både frilägen och chanser till fler mål, säger Martin.

Även om nu alla är med och bidrar så ska ändå säsongens nyförvärv Joakim Andersson och Johan Löfstedt få lite extra beröm en sådan här dag.

Flest Villaanhängare

Bland de 301 åskådarna på Lugnet dominerade Villaanhängarna. Supporterklubbens årliga resa med övernattning blev förstås lyckad.

-Våra spelare är hur bra som helst. Idag gör alla sin plikt, men sedan är det givetvis kul att se hur ”Jocke” Andersson kommit igång som en riktig målmaskin. Kul också att ”Davva” fick göra ett par mål, kommenterade supporterklubbens ordförande Mattias Holmén innan det var dags att ta sig till hotellet för att fira lite extra…

-Det stöd vi får från våra supporters är helt underbart, säger också Martin Arvidsson.

Nu återstår två matcher innan VM-uppehållet. På fredag kommer Sirius till Sparbanken Lidköping Arena och därefter väntar Motala på bortaplan nästa söndag.