Herrlaget med stabil seger borta mot Frillesås!

15 november 2019 19:00
0-5 (0-2)

Tryggt och fokuserat Villa med bortaseger mot Frillesås: ”Det kändes redan igår” 

Frillesås mot Villa på Sjöaremossen i Frillesås? Nja, det var aldrig något snack. Efter 3-0 till Villa i paus var frågan bara hur många mål det skulle bli.

-Det känns bra, vi var taggade och revanschsugna efter förlusten mot Bollnäs. Det kändes redan igår när vi hade lagmötet inför kvällens match att vi var oerhört fokuserade, säger Tim Persson efter matchen.  

Villa startade piggt och hade flera målchanser i matchens inledning. Det dröjde dock fram till matchminut 19 innan det första målet kom. Villa fick straff och den satte Joakim Andersson säkert i mål till 1-0 för Villa.

Tre minuter senare fick Villa en hörna. Då var det dags för Johan Löfstedt, att kliva fram. Han satte säkert 2-0 i nätet. Efter detta kunde Villa fortsätta att forcera i den starka medvinden. Löfstedt som tycktes ha bra fart på skridskorna och vinden i ryggen kunde sedan göra 3-0 till Villa efter 28 minuter, hans andra mål för kvällen.

-Vi hade bestämt oss för att gå lite rakare idag och spela lite enklare och det tycker jag vi gör bra så vi följer matchplanen idag.

Efter halvtid var det dags för Löfstedt igen. På ännu en hörna satte han 4-0 till Villa och nu tycktes det som om matchen var spelad. Men Johans gamla klubbkompis ville inte vara sämre. På en hörna satte Joakim Andersson 5-0 till Villa och därmed var saken klar.

Det blev alltså full pott för Villa Lidköping och laget visar att man är på gång igen, efter förlusten mot Bollnäs i onsdags.

Med Johan Esplund borta så fick Tim Persson chans att starta på mitten – något han trivdes med.

-Det ävar väldigt skönt att få starta på mitten, det känns som man har varit i bra slag det senaste, säger Tim och berömmer bortaföljer från Lidköping.

-Det är häftigt att komma hit med den publiken som stöttar oss, vi är alltid oerhört tacksamma för deras stöd. Nu hoppas vi på ett mäktigt stöd på onsdag.

Nästa match spelas onsdagen den 20 november mot IFK Motala i Sparbanken Lidköping Arena – då hyllas även David Karlsson för sin karriär.

FAB2393

Johan Löfstedt tillbaka efter sin revbensfraktur och stod för tre mål.


Målskyttar:

0-1 Joakim Andersson straff 15
0-2 Johan Löfstedt (Martin Karlsson) hörna 22
0-3 Johan Löfstedt (Jesper Thimfors) 38
—–HALVTID—–
0-4 Johan Löfstedt (Felix Pherson) 70
0-5 Joakim Andersson (Martin Karlsson) hörna 73

Se alla målen här >>

Hörnor:
Frillesås: 3
Villa Lidköping: 8

Utvisningar:
Frillesås: 2×10
Villa Lidköping: 1×10

Publiksiffra: 609

Så spelade Villa Lidköping:
Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Ludvig Johasson – Sune Gustafsson – Felix Pherson
Martin Karlsson – Tim Persson – Johan Löfstedt
Joakim Andersson – Joel Broberg
Avbytare: Jesper Eriksson, William Arvidsson, Alexander Härndahl (Jr), Theo Lewerin (Jr), Jon Karlsson (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se