Stark period i andra halvlek gav seger

16 januari 2013 19:00
6-9 (4-7)

Arkivbild.

 

Villa Lidköping övertygade på Heden, stark period i andra halvlek gav seger

Förbannelsen på bortaplan är bruten! Villa Lidköping vann en ganska övertygande seger mot Gais på Heden i Göteborg. Det blev komfortabla 9-6 (2-2) efter framför allt en andra halvlek som till stora delar dominerades av Villaspelarna inför drygt 1500 personer – många av dessa hitresta Lidköpingsbor. Efter Villaledning med 8-3 kom Gais igen med tre snabba mål, men Villas seger var ändå aldrig riktigt hotad.
– I stort tycker jag att vi gör en stabil insats. Vi var inte riktigt nöjda med första halvlek, men sedan kommer vi igen på ett betryggande sätt, summerade Mattias Nilsson i tränarstaben.
En som i allra högsta grad visade klassen var skyttekungen David Karlsson. Reaktionerna i bandy-Sverige i allmänhet och i Lidköpingstrakten i synnerhet blev förstås kraftiga när han åter ratades av förbundskapten Franco Bergman vid uttagningen till VM. David gav svar på tal och gjorde fyra mål den här kvällen!
Det började annars lite trevande för gästerna på Heden. Gais tog ledningen, men när Daniel Andersson blev utvisad var det Villa som visade framfötterna genom att både kvittera och ta ledningen! Pausställningen var 2-2 sedan Gais gjort mål genom Calle Johansson som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Danne höll i taktpinne
I andra halvlek kom Villa igen och inte minst Daniel Andersson, som visade vägen med det så viktiga 3-2-målet fem minuter efter paus. Villa dominerade sedan rejält och gick ifrån ordentligt i målprotokollet.
Även om det kanske inte var någon jättematch över 90 minuter finns det många plus att dela ut. ”Davva” är nämnd och Daniels andra halvek visade vad det betyder att ha en stor segerorganisatör i laget. Jesper Eriksson jobbade stenhårt matchen igenom och dominerade stort framför allt i första halvlek. Martin Berggren i mål ska förstås också få många plus i betyget. Han gjorde en del väldigt viktiga räddningar när matchen inte var avgjord. Dessutom fick han glädjande nog en assist när det fina utkastet nådde Davva som kunde göra 4-2, som väl mer eller mindre knäckte Gais.
– Totalt sett gör vi försvarsmässigt bra ifrån sig. Vi släpper väl till lite onödigt efter vårt 8-3-mål, men vi var ändå aldrig hotade, tyckte Mattias.

Två hörnmål
Förutom ”Davva” kom Daniel Andersson, 2, och Jesper Bryngelsson, 1, med i målprotokollet. Hörnor gav också mål. Kvittering till 1-1 av Pär Törnberg och 9-6 av Johan Malmqvist i matchens absoluta slutskede.

I Gais var förstås Magnus Muhrén den dominerande spelare som vanligt. Calle Johansson var också på bettet och svarade för tre av hemmamålen.
 

Målskyttar

1-0 Calle Johansson (Magnus Muhrén) 18
1-1 Pär Törnberg (Jesper Eriksson), hörna 23
1-2 David Karlsson (Jesper Eriksson) 27
2-2 Calle Johansson (Jacob Bucht) 29
———-halvtid———-
2-3 Daniel Andersson (Pär Törnberg) 49
2-4 David Karlsson (Martin Berggren) 51
3-4 Magnus Muhrén, straff 53
3-5 David Karlsson, straff 56
3-6 Daniel Andersson (Jesper Eriksson) 58
3-7 David Karlsson 63
3-8 Jesper Bryngelson (Daniel Andersson) 70
4-8 Tobias Andersson (Magnus Muhrén) 84
5-8 Magnus Muhrén, straff 86
6-8 Calle Johansson (Joel Pettersson) 87
6-9 Johan Malmqvist (Daniel Andersson), hörna 91
 

Hörnor
GAIS: 6
Villa Lidköping: 12
 

Utvisningar
GAIS: –
Villa Lidköping: 2×10, 1×5

Domare: Peter Öhrlund, Tomas Ljung, Carl-Johan Vilsson, Johan Tedbrandt.

Publik: 1523
 

Villa slog bortaspöket

Lyssna: David Karlsson: ”Det var skönt eftersom vi inte vunnit på ett tag på bortaplan”

Villas laguppställning:

3 Patrik Hellman
4. Daniel Skoog
5 Linus Rönnqvist
8 Patrik Gustafsson
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
11 Simon Artig
12 Tim Persson
14 Henrik Larsson
21 Jesper Bryngelson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Pär Törnberg
32 Martin Berggren
44 Martin Hagman
71 Johan Malmqvist
75 Jesper Eriksson
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling
93 Joakim Bergqvist