Vinst i andra matchen mot Gripen Trollhättan!

12 september 2015 12:30
4-8 (2-2)

Segertrenden håller i sig – vinst även mot Gripen Trollhättan

Villa Lidköping ångar på i Vänercupen och för en liten stund sedan besegrades även Gripen Trollhättan med 4-8 (2-6).

Det var ett ungt lag som Villa Lidköping ställde upp med i dagens match. Fyra juniorspelare och Jerker Ortman (född 95) som förra säsongen spelade sin sista säsong som junior i Villas J20. Ludvig Johansson gjorde A-lagsdebut och även ett debutmål i form av 2-6. Philip Florén gjorde mål för tredje matchen i rad och Christian Älvegran fick med sig en assist.

Matchen startade med ett mål efter redan 41 sekunder, Jesper Bryngelson gjorde 1-0 till Villa Lidköping efter en passning från Tim Persson. Det var även Jesper Bryngelson som avslutade målskyttet i matchen efter sitt 4-8 mål i matchminut 84. David Karlsson gjorde två mål och delar tillsammans med Vänersborgs Nils Berner skytteligan på 5 mål vardera.

Det var en match där Villa Lidköping stod för mestadels av bollinnehavet medan Gripen stod ganska lågt med sitt försvar och försökte att täppa till isytorna. Men Gripen var inte alls ofarliga på något sätt, de gulsvarta från Trollhättan skapade en hel del farliga målchanser och försökte ta sig igenom Villaförsvaret, ofta genom luftspelet.

– Vi fick inte riktigt spelet att stämma idag, men en seger är alltid en seger, säger Martin Karlsson efter matchen.

Jon Karlsson fick förtroendet i målet och gjorde det riktigt bra.

Målskyttar i Villa Lidköping: David Karlsson x2, Jesper Bryngelson x2, Petter Björling, Ludvig Johansson, Philip Florén, Martin Johansson.

Målskyttar i Gripen Trollhättan: Simon Artig, Tony Eklind, Johan Karlsson.

Två poäng är inkasserade och imorgon avslutas Vänercupen med match mot IFK Vänersborg, klockan 15.00. Vänersborg fick med sig en storseger (12-3 mot Gripen) igår kväll och kan man slå IFK Kungälv i dagens match så blir det en finalmatch imorgon.

Här hittar du dagens match, minut för minut