Villa Lidköping upp i serieledning, 2-6 mot Gripen på bortaplan..

30 december 2015 19:00
2-6 (2-6)

Villa Lidköping i serieledning – Gripen knäcktes efter fin andra halvlek.

Villa Lidköping leder elitserien! Lagom till årsskiftet är det alltså dags att ta plats överst i tabellen. Onsdagskvällens möte med Gripen Trollhättan hade lite av två ansikten. Första halvlek är inte mycket att skriva hem om och de första 45 minuterna blev också mållösa. Efter paus släppte gästerna loss och segersiffrorna skrevs till 6-2.

– Det var en tuff första halvlek där Gripen försvarade sig bra. Vi var också lite för långsamma men i andra halvlek kom grabbarna igång riktigt bra. Alla gör ett jättebra jobb i den andra, säger Martin Arvidsson i ledarstaben.

Villa har haft en mycket poänggivande julmånad. Det här var för övrigt sjunde segern i rad med den imponerande målskillnaden 44-16.

– Det är hårt jobb som ligger bakom den här sviten. Att även vinna matcher som ”ska” vinnas mot lag längre ner i tabellen är inte alltid så lätt, men här har vi gjort riktigt bra ifrån oss. Att toppa serien känns förstås härligt, säger Martin.

Islossning efter paus

Den första halvleken blev tämligen ointressant och händelsefattig. Efter paus släppte gästerna loss och visade vilken klasskillnad det är mellan de här lagen. David Karlsson gjorde första målet efter Jesper Erikssons framspelning. För 0-2 svarade Mattias Johansson, frispelad av Johan Esplund. Jesper Eriksson skrev sedan in sig i målprotokollet och denna gång var det ”Davva” som fick assistpoängen.  Johan Esplund ökade på efter en lyckad hörnvariant. David Karlsson satte sitt andra mål för dagen och fick god hjälp av Tim Persson. Gripen reducerade efter hörna genom Andreas Eriksson. Daniel Andersson blev också målskytt och åter var det Esplund som var assisterande. I sista minuten reducerade Anssi Hänninen och fastställde slutresultatet till 2-6

Juniorer tar för sig

Många i Villalägret förtjänar beröm för andra halvlek. Jon Karlsson visade redan i första halvlek att Villa har två bra målvakter och gjorde flera fina räddningar. Tim Persson är i riktigt bra form och kommer runt på ett starkt sätt. David Karlsson gör två mål och visade inte minst med 1-0-målet att han har den där målkänslan som inte så många kan mäta sig med. Johan Esplund står också bakom mycket efter paus.

Roligt är också se hur juniorerna Christian Älvegran och Joel Broberg – som nu fick chansen – tar för sig. Christian var tillbaka efter sjukdomsproblem i höst och Joel gjorde sin elitseriedebut på 16-årsdagen. Joel var ytterst nära att kunna fira sin födelsedag som målskytt, men ska vara mycket nöjd med debuten.

Villa Lidköping går alltså in i 2016 som serieledare, men redan på lördag är det dags för en riktigt tuff värdemätare. Då väntar Hammarby på Zinkens i Stockholm.

– Det är en fight vi ser fram emot, men vi får fira nyår först och att göra det i serietoppen är ju inte fel, säger Mattias Nilsson – glad Villaledare denna decemberkväll i Trollhättan.

Bengt Andersson

TV: Intervju med Johan Sixtensson.

Intervju med Johan Esplund.

 Intervju med elitseriedebutanten Joel Broberg.

 Målskyttar: 

0-0
—-HALVTID—-
0-1 David Karlsson (Jesper Eriksson) 46
0-2 Mattias Johansson (Johan Esplund) 51
0-3 Jesper Eriksson (David Karlsson) 52
0-4 Johan Esplund (Lars Fall) 63
0-5 David Karlsson (Tim Persson) 67
1-5 Andreas Eriksson (Henrik Korén) hörna 75
1-6 Daniel Andersson (Johan Esplund) 81
2-6 Anssi Hänninen 91

Utvisningar:
Gripen/Trollhättan: 2×10 / 1×5
Villa Lidköping: 0

Hörnor:
Gripen/Trollhättan: 6
Villa Lidköping: 11

Publik: 1133

Huvuddomare: Valdemar Olsson

Laguppställning:

Jon Karlsson
Lars Fall
Martin Andreasson
Martin Johansson
Tobias Backman
Petter Björling
Tim Persson
Jesper Eriksson
Johan Esplund
David Karlsson
Daniel Andersson
Mattias Johansson
Johan Malmqvist
Christian Älvegran (J)
Joel Broberg (J)
Jesper Thimfors (rmv).

 


/Rasmus Abrahamsson.