Villa Lidköping avslutade helgens träningsmatchande i Uppsala med att besegra Hammarby med hela 5-1 (1-1).

20 september 2015 13:45
5-1 (4-0)

Villa körde över Hammarby efter paus – En mycket lyckad helg i Uppsala

Villa Lidköping avslutade helgens träningsmatchande i Uppsala med att besegra Hammarby med hela 5-1 (1-1). De tre matcherna gav alltså segrar mot Sirius och Hammarby samt oavgjort mot Västerås.

– Det måste vi självfallet vara väldigt nöjda med. Vi har haft ett mycket bra veckoslut mot kvalificerat motstånd med olika spelsätt, säger Mattias Nilsson i Villas ledarstab.

Straffmål före paus

Första halvlek i söndagsmötet med Hammarby bjöd målmässigt endast på straffmål. David Karlson gav Villa ledningen ganska tidigt i matchen och sedan senare kvitterade Hammarby genom Adam Gilljam – också det på straff.

– Vi gör en stabil första halvlek, men det dröjde kanske lite innan vi kom igång för fullt, säger Mattias.

Efter paus dominerade Villa med eftertryck. Mattias Johansson satte 2-1 och ”Davva” gjorde 3-1 och då hade en kvart spelats av andra halvlek. Martin Johansson slog sedan in en hörna och målskyttet avslutades med att Johan Esplund satte 5-1 efter passning från Daniel Andersson.

– Vi inleder andra halvlek strålande och sedan äger vi resten av tillställningen. Det blir också några riktigt fina mål och alla killar ska ha stor eloge, understryker Mattias.

Försvarsspelet var återigen lysande. Jesper Thimfors stod säkert längst bak, men uteförsvararna såg också mästerligt till att hålla motståndarna på avstånd. Hammarby kunde ju också på 90 minuter endast göra ett straffmål.

Det som ledarteamet gläds mest åt efter den här helgen är att kollektivet fungerar så bra. Alla är med och skapar på ett bra sätt, vilket naturligtvis är viktigt.

– V i har fått svar på en del saker som vi ville ha svar på. De tre matcherna har varit av olika typ, men vi har hanterat motståndet bra. Sedan har vi förstås mer att slipa på, men ett kliv åt rätt håll var det här utan tvekan, summerar Mattias Nilsson.

Bra inför Svenska cupen

Matcherna i helgen har förstås gett självförtroende och gott hopp inför kommande helg då Svenska cupen avgörs i Sparbanken Lidköping Arena. Redan kl 11.30 på fredag väntar Vetlanda för Villas del och på kvällen (19.00) är det dags att ta sig an Hammarby igen. Helgen är ju fullspäckad med matcher där Sveriges bästa lag gör upp om cuptiteln. Bandyfest att vänta alltså.

 

 

Bengt Andersson