Segersviten bruten - Hammarby avgjorde sent..

2 januari 2016 14:00
5-4 (4-2)

Snöplig förlust på Zinkensdamm – segersviten bruten

Efter sju raka segrar blev det förlust. När Villa Lidköping och Hammarby möttes i Lidköping i slutet av november vann Hammarby, men någon revansch blev det alltså inte i lördagens returmöte. På Zinkens i Stockholm såg det dock länge ut som att Villa Lidköping, inför 3 368 personer, skulle ta den åttonde raka segern och få revansch på ”Bajjen”. Ledning med 4-3 räckte dock inte utan hemmalaget kunde göra två mål i slutskedet och vinna med 4-3 (1-2).

Det var naturligtvis nedslaget i Villalägret efter matchen. Johan Sixtensson tolkade stämningen.

– Vi gör en mycket bra bortamatch och jag tycker att vi var det bästa laget över 90 minuter. Vi lyckades emellertid inte utnyttja alla chanser och istället är det Hammarby som har marginalerna på sin sida i slutet.

Det här var en bra bandymatch från början och som svängde fram och tillbaka flera gånger. Den stora publiken fick i varje fall valuta för entrépengen och hemmasupportrarna fick en eftermiddag som slutade i dur…

Ludvig målskytt

Hammarby tog ledningen genom Robert Rimgård, men Ludvig Johansson kvitterade efter friläge och då var knappt 20 minuter spelade. Villa kunde gå till pausledning sedan Johan Esplund gjort mål efter Jesper Erikssons framspelning.

De första tio minuterna efter paus blev inte alls bra för Villa. Först kvitterade Jesper Jonsson sedan Jesper Thimfors släppt iväg bollen på ett olyckligt sätt. Adam Gilljam såg sedan till att göra 3-2 och återge Hammarby ledning.

Villa viker dock inte ner sig. Daniel Andersson ser till att både kvittera och ge gästerna ledningen. I det läget var det upplagt för en ny seger. 

– Ja, då var givetvis förhoppningen stor att vi skulle klara det här och få revansch på ”Bajjen”, sade en nedslagen Lars Fall en stund efter slutsignalen. 

När sju minuter återstod kvitterade Jesper Jonsson till 4-4 och i slutskedet kom även 5-4 till Hammarby och målskytt var Johan Willes. Ridån drogs ner för gästerna!

Många Villaspelare förtjänar högt betyg trots förlusten. Redan på tisdag blir det också chans till nya poäng då Vetlanda kommer till Sparbanken Lidköping Arena.

   TV: intervju med Lars Fall efter matchen mot Hammarby. 

   TEXT: intervju med tränare Johan Sixtensson.

TEXT: intervju med Lars Fall via bandypuls. 

TV: se höjdpunkterna från Hammarby – Villa Lidköping.
 


 

Målskyttar:

1-0 Robert Rimgård (Robin Sundin) hörna 16
1-1 Ludvig Johansson (Lars Fall) 18
1-2 Johan Esplund (Jesper Eriksson) 42
—–halvtid—–
2-2 Jesper Jonsson 46
3-2 Adam Gilljam (Jesper Jonsson) 49
3-3 Daniel Andersson (Jesper Eriksson) 62
3-4 Daniel Andersson (Jesper Eriksson) 72
4-4 Jesper Jonsson (Ulf Einarsson) 83 
5-4 Kalle Mårtensson 89

Utvisningar:
Hammarby:
0
Villa Lidköping: 0

Hörnor:
Hammarby: 5
Villa Lidköping: 7

Publik: 3368

Huvuddomare: Petri Kuusela

Villa Lidköpings laguppställning:

Jesper Thimfors
Lars Fall
Martin Andreasson
Martin Johansson
Tobias Backman
Petter Björling
Tim Persson
Jesper Eriksson
Johan Esplund
David Karlsson
Daniel Andersson
Mattias Johansson
Johan Malmquist
Martin Karlsson (J)
Ludvig Johansson (J)
Jon Karlsson (mv)
 


/Rasmus Abrahamsson.