Tre poäng i öppningsmatchen av World Cup

10 oktober 2019 17:00
6-4 (2-2)

World Cup är igång – seger i öppningsmatchen mot Baikal:”Det blir en speciell bandy”

Villa Lidköping har klarat av det första hindret i World Cup 2019. Det efter seger med 6-4 mot ryska Baikal Energy.

– Vi är nöjda med insatsen, det blir en speciell bandy mot ryskt motstånd men en tre poängare direkt är alltid skönt, säger Martin Arvidsson efter matchen.

Det var Villa Lidköping som tog tag i matchen direkt. Johan Löfstedt hittade Joakim Andersson som satte 1-0 efter 3 minuter och 5 minuter senare satte Jesper Eriksson 2-0.

– Det var en skön start, dom är duktiga individuellt och åker bra skridskor så vi fick slita hela tiden.

Strax efter Villas utökning så kom reduceringsmålet för Baikal. Efter det så hittade Villa Lidköping en mycket fin period och kunde rycka ifrån till 4-1 innan ryssarna reducerade till 4-2.

Halvtidsresultat 4-2.

– Vi var nöjda efter första halvlek, en tvåmålsledning efter trettio minuter och sedan en fin start på den andra halvleken där vi är oerhört bra i tjugo minuter.

Ja, för i den andra halvleken växlade Villa upp rejält, även om inte målet kom på det sättet som dom borde. Albin Thomsen satte 5-2 efter 32 minuter och sedan radade Villa upp målchanser. Två stolpträffar och en ribbträff.

Matchen slutade sedan 6-4 och herrlaget kan räkna hem en full pott efter den första gruppspelsmatchen.

Martin Johansson skadad

Mitt i all glädje över segern så måste vi tyvärr meddela att Martin Johansson fick lämna matchen på grund av skada i höger ben. Vad för skada och vad som väntar härnäst är oklart.