Amadeus Karlgren med mål i debuten när Villa Lidköping vann stort mot Frillesås

19 januari 2022 19:00
9-2 (6-1)

Villa Lidköping återstartade på bästa sätt – vann komfortabelt mot Frillesås: “Skönt att vara igång igen”

23 dagars frånvaro från Elitseriebandy på hemmaplan är över – och det med besked från Villa Lidköping som vann men 9-2 mot Frillesås i Sparbanken Lidköping Arena på onsdagskvällen.

– Framförallt jätteskönt att vara igång igen. Det har varit en konstig tid det senaste och jag tycker vi gör en bra match sett till förutsättningarna, säger Tim Persson som stod för fyra mål och blev matchens lirare.

Villa Lidköping öppnade matchen på ett bra sätt. Laget såg spelsugna ut och skaffade sig en ledning redan efter nio minuter, då av Tim Persson som också skulle göra två mål i den första halvleken.

– Jag tycker vi startar väldigt bra och har mycket energi. Framförallt är vi fartfyllda i det vi gör och har bra snurr på bollen. Vi pratade mycket om det inför, att låta bollen göra jobbet eftersom vi inte riktigt visste hur kroppen skulle reagera i matchsituationer. Vi har en liten dipp i mitten av första men vi ordnar upp det i slutet av den första halvleken.

Villa Lidköping gick ifrån till 3-0 efter 26 minuter och det var väl strax efter det som hemmalaget fick den där lilla dippen som Tim nämner. Frillesås tog tillvara på en hörna och Fredrik Brandin reducerade efter halvtimmen i Sparbanken Lidköping Arena – ett resultat som sedan stod sig halvleken ut.

Direkt i starten av den andra halvleken körde två Villaspelare ihop och det snappade Frillesås upp och satte 3-2 genom Sergey Pochkunov. Men närmre skulle de grönsvarta inte komma. Det var istället hemmalaget som tog tak i taktpinnen och avslutade matchen på ett mycket bra sätt.

– Känslan var god i hela den andra halvleken. Vi missade en straff men det kändes ändå som att vi skulle ta hem det. Speciellt när vi sätter 4-2 och vi är som sagt nöjda med den här insatsen, säger Tim. 

Du gör fyra av målen ikväll – måste kännas skönt?

– Man vill leverera och pilla in målen när man är där framme. Så det var jätteskönt för självförtroendet inför de tuffa matcherna som väntar här nu.

Och det är varierande mål du gör, måste också vara viktigt? 

– Det kanske är en av mina styrkor, jag är lite allround där framme, grejar och donar. Idag fick jag spela spets, vilket också var jättekul. Det är lite andra ytor och en liten annan roll så det känns bra.

Matchen den vann Villa Lidköping med 9-2 och matchens sista mål är värt att lyfta. I Christoffer Edlund, Felix Pherson och Karl Tagessons frånvaro fick Amadeus Karlgren (17 år) chansen att göra sin elitseriedebut och han passade på att göra sitt första elitseriemål – ett stenhårt skott i krysset till 9-2.

Nu väntar kort återhämtning, träning imorgon och sedan hemmamatch mot Sandviken på fredagskvällen och sedan Vänersborg på bortaplan på söndag.

Köp dina biljetter till matchen mot Sandviken >>

Laguppställning / Matchfakta (Villa Lidköping BK – Frillesås BK | 9-2)

1-0 Tim Persson (Martin Karlsson) 10
2-0 Martin Andreasson (Johan Löfstedt) 18
3-0 Tim Persson (Martin Karlsson) 26
3-1 Fredrik Brandin (Mattias Johansson) 35
—–HALVTID—
3-2 Sergey Pochkunov (Mattias Johansson) 46
4-2 Alexander Härndahl (Erik Säfström) 57
5-2 Tim Persson (Martin Karlsson) 60
6-2 Martin Karlsson (Jogan Löfstedt
7-2 Tim Persson 80
8-2 Joel Broberg 84
9-2 Amadeus Karlgren (Erik Säfström) 90

Hörnor:

Villa Lidköping: 17
Frillesås BK: 8

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
Frillesås BK: 1×10

Publik: 708

Så spelar Villa Lidköping:

Anton Johansson
Alexander Karlgren – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Martin Karlsson (K) – Joel Broberg
Alexander Härndahl – Tim Persson – Johan Löfstedt

Avbytare: Amadeus Karlgren (J), Petter Björling, Melker Broberg (J), Jesper Thimfors (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se