Herrlaget vann mot Gripen i säsongens andra träningsmatch

11 september 2020 19:00
7-2 (4-0)

Trög start med ett fint slut – herrlaget vann kvällens träningsmatch mot Gripen: “Vi kommer ut och gör det bättre i andra”

För många individuella misstag. Seg skridskoåkning och ett förlångsamt bolltempo. Så beskrev Ludvig Johansson den första halvleken mot Gripen efter kvällens träningsmatch. En match som hemmalaget ändå vann och man gjorde det ganska komfortabelt.

– I det stora hela är det en okej match. Men vi kommer ut fel från start, vi har lite för många indivuella misstag, seg skridskoåkning och lågt bolltempo. Vi kommer ut i andra och gör det bättre, säger Johansson i spelargången efter matchen.

Trots en seg start så var det ändå hemmalaget som tog ledningen med två mål inom loppet av några minuter.

Linus Hagman, som debuterade med tre mål senast, var på hugget även ikväll och öppnade målskyttet efter dryga kvarten. 2-0 kom strax därefter och målet det gjorde Joel Broberg som under matchen var involverad i det mesta.

Ledningen skulle dock inte blå långvarig. Gripens libero Viktor Nordmark var på spelhumör kvällen till ära och hittade två målgivande passningar i matchminut 21 och 22. Reducering och kvittering var ett faktum men det var ändå Villa Lidköping som fick sista ordet innan pausvilan.

Martin Karlsson testade skott från långt håll, ett skott som vandrade längs med isen och in bakom en annars storspelande William Åhman i Gripenmålet.

– Vi var inte nöjda i paus. Vi pratade igenom våra misstag och bestämde oss att höja tempot i andra. Vi pratade om att växla upp både benen och få fart på bollen, dels för att komma till fler lägen och även bättre lägen, berättar Ludvig.

I den andra halvleken var det ett mer bestämt hemmalag. Villa Lidköping tog tag i taktpinnen från start och det blev en ganska ensidig historia under 47 minuter.

4-2 gjorde Alexander Karlgren och det var av det finare slaget. På helt egen hand tog han sig igenom Gripenförsvaret och petade in lagets fjärde mål bakom Åhman i målet.

5-2 och 6-2 kom tio minuter senare. Först satte Joel Broberg 5-2 på passning av Johan Löfstedt och sedan fick Christoffer Edlund sätter 6-2 efter en rad chanser.

Avslutade målskyttet det gjorde duon Edlund/Persson. Christoffer flippade över försvaret till Tim Persson som på halvvolley smällde in matchen sista mål.

Matchen slutade 7-2 och Ludvig Johansson passar på att hylla det yngre gardet.

– Dom gör det jättebra både på match och träning. Samtliga tar för sig och visar att man vill bidra på isen. Det är jättekul.

Att notera från matchen:

  • Matchens lirare i bortalaget får gå till en storspelande William Åhman (Fostrad i Villa Lidköping)
  • Linus Hagman gjorde seniordebut senast och hattrick. Idag hittade han återigen nätet och hade bud på fler mål.
  • Junioren Alexander Härndahl visade prov på fin teknik och skridskoåkning när han på ett elegant sätt dansade förbi Gripenförsvaret och satte 4-2
  • Christoffer Edlunds passning och Tim Perssons avslut vid 7-2 som knöt ihop säcken på ett vackert sätt.

 

Matchfakta

Villa Lidköping – Gripen Trollhättan (6-2)

1-0 Linus Hagman (Joel Broberg) 15
2-0 Joel Broberg (Martin Karlsson) 18
2-1 Markus Eriksson (Viktor Nordmark) 22
2-2 Tony Eklind (Viktor Nordmark) 24
3-2 Martin Karlsson (Christoffer Edlund) 41
—–HALVTID—–
4-2 Alexander Härndahl (Martin Johansson) 54
5-2 Joel Broberg (Johan Löfstedt) 66
6-2 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 70
7-2 Tim Persson (Christoffer Edlund) 81

Hörnor:

Villa Lidköping: 10
Gripen Trollhättan: 5

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
Gripen Trollhättan: 1×10

Domare: Jacob Liljegren

Så spelade Villa Lidköping:

Anton Johansson
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Alexander Karlgren
Joel Broberg – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Alexander Härndahl Jr, Linus Hagman Jr, Theo Lewerin , Jesper Thimfors (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se