Herrlaget vann genrepet mot IFK Vänersborg

22 oktober 2021 19:30
5-3 (3-2)

Villa Lidköping vann genrepet mot Vänersborg  – nu väntar seriepremiär om en vecka

Träningsmatchandet är över. Försäsongen är över. Villa Lidköping avslutade försäsongmatchandet med att slå Vänersborg på hemmaplan – med 5-3.

Det var Vänersborg som gjorde matchens första mål, på sin första målchans redan efter 2 minuter. Niklas Holopainen snappade bollen på mittplan och kunde distinkt sprätta upp den bakom Jesper Thimfors. Den ledningen skulle dock inte hålla i såg särskilt länge.

Joel Broberg kvitterade till 1-1 med hjälp av Martin Karlsson och Christoffer Edlund satte 2-1 på sin egen retur – då hade vi spelat 8 minuter.

Efter det så var det mest Villa Lidköping som stod för det mesta kreativa men en storspelande Kimmo Kyllönen såg till att 2-1 höll sig fram till paus.

I den andra halvleken så var det återigen Vänersborg som öppnade målskyttet. Den här gången via Emil Viklund som med ett vänsterskott hittade en lucka mellan benen på Jesper Thimfors. Likt den första halvleken så var hemmalaget inte sena på att göra mål och den här gången var det Martin Andreasson på en hörna.

Det skulle dröja till matchminut 67 innan nästa mål och det på en, likt första halvlek, storspelande Kimmo Kyllönen i Vänersborgsmålet. Den här gången kunde han dock inte stå emot när Christoffer Edlund pangade in 4-2 i sin favoritvinkel. Strax därefter kom också 5-2 när Tim Persson fick göra sitt första mål för kvällen, efter en grötig situation i straffområdet.

Sista kvarten skapades det inte några enorma mängder målchanser. För Vänersborgs del var det en helt öppen chans i matchminut 81 men där motade Jesper Thimfors på ett fint sätt.

Matchen den slutade 5-3 efter ett sent reduceringsmål av Vänersborg, på straff. Nu kan herrlaget fokusera på Elitserien och seriepremiären som spelas borta mot Örebro nästa fredag (29 oktober), därefter väntar en bortamatch mot Vetlanda innan det är dags för hemmapremiär mot Sirius (5 november).

Se målen från matchen här >>
Lyssna till Johan Sixtensson efter matchen här >>

Matchfakta (Villa Lidköping – IFK Vänersborg 19.30)

0-1 Niklas Holopainen 2
1-1 Joel Broberg (Martin Karlsson) 5
2-1 Christoffer Edlund 8
—–HALVTID—
2-2 Emil Viklund (Ilja Grachev) 54
3-2 Martin Andreasson (Felix Pherson) 55
4-2 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 67
5-2 Tim Persson 71
5-3 Markus Kumpuoja 91

 

Hörnor:

Villa Lidköping: 14
IFK Vänerborg: 9

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
IFK Vänerborg: 1×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Ludvig Johansson – Petter Björling – Erik Säfström
Joel Broberg – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Alexander Härndahl

Avbytare: Karl Tagesson, Melker Broberg, Alexander Karlgren, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se