Villa Lidköping vann klart mot Sandviken efter en fin andra halvlek

21 januari 2022 19:00
5-0 (4-0)

Villa Lidköping tog fjärde raka segern – ny seger mot Sandviken på fredagskvällen: “Blev extremt förvånade”

1-0 i paus och en stökig första halvlek blev istället en komfortabel seger efter en fin andra halvlek. Matchen den vann Villa Lidköping med fina 5-0.

– Först och främst en skön seger såklart som blev väldigt tydlig och klar i slutändan efter en mindre bra första halvlek. Det hackar och vi får ingen riktig fart, varken offensivt eller defensivt. Jag tycker att vi lyfter oss efter deras timeout och sätter lite fart på matchen och då får vi lite bättre drag i offensiven, säger Magnus Muhrén efter matchen.

Det var Villa Lidköping som gjorde matchen första mål – Christoffer Edlund på straff och då hade vi spelat hela 36 minuter. Direkt efter målet visade domare Jacob Liljegren för en timeout, som Sandviken tog, till Villa Lidköpings och Magnus förvåning – han utvecklar:

– Jag har faktiskt inte en aning varför de tar timeouten, jag blev extremt förvånad. Vi var missnöjda med vårt spel så vi tyckte väl att de kanske borde varit hyfsat nöjda men man ser ju mycket till sitt eget spel. De kanske såg något som de ville ändra på. Vi var i alla fall förvånade och var inte beredda på att Sandviken skulle ta den timeouten, den kom överasskande.

Vad sa ni till varandra i timeouten?

– Att vi skulle väcka liv i matchen, att vara noggrannare, åka mer skridskor och vara lite större. Vi kommer fel in i matchen, har ett par indivudella misstag första kvarten och då känns det som att vi blir lite små och blir försiktiga. Det ville vi rätta till, säger Magnus.

1-0 står sig halvleken ut och i den andra halvleken så tar Villa Lidköping tag i just de delarna som man inte var nöjda med inledningsvis. Det gör också att laget kan trycka ner Sandviken och äga väldigt mycket boll. Något som också ger utdelning.

– Vi kommer ju upp på dom, åker mycket mer skridskor och sätter press på dom. Vi får verkligen tag i dom, vi snor mycket boll tidigt i banan och kan på det sättet äga väldigt mycket boll. Vi pumpar på och de får ingen lugn och ro i sitt spel. Sedan så är vi inte helt där offensivt, vi borde kunna utnyttja våra lägen lite mer men vi lyfter ju oss enormt mot den första halvleken.

Martin Andreasson satte sitt andra raka hörnmål till 2-0 och Christoffer Edlund satte 3-0 (poäng 300 i Elitserien). Det blev ett försprång som bortalaget aldrig var nära att ta igen.

Martin Johansson satte 4-0 på en hörna och Felix Pherson avslutade målskyttet denna fredagskväll och Villa Lidköping kan räkna in två nya poäng.

Jesper Thimfors han fick hålla nollan och räkna med ett Villa Lidköping som har gott om energi på söndag mot Vänersborg. 

Lyssna till Magnus Muhrén här >>

Se höjdpunkterna här >>

Laguppställning / Matchfakta (Villa Lidköping BK – Sandvikens AIK | 5-0)

1-0 Christoffer Edlund (straff) 40
2-0 Martin Andreasson (Erik Säfström) 63
3-0 Christoffer Edlund (Alexander Härndahl) 70
4-0 Martin Johansson (Alexander Karlgren) 80
5-0 Felix Pherson (Martin Karlsson) 81
—–HALVTID—

Hörnor:

Villa Lidköping: 8
Sandvikens AIK: 5

Utvisningar:

Villa Lidköping: 2×10
Sandvikens AIK: 4×10

Publik: 916

Matchvärd: XL Bygg Lidköping

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Martin Karlsson (K) – Joel Broberg
Tim Persson – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Alexander Härndahl, Alexander Karlgren, Petter Björling, Melker Broberg (J), Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se