Herrlaget vann rond 3 - har matchboll

12 March 2020 19:00
5-2 (4-2)

Villa Lidköping vann den märkliga matchen och kan ta sig till final på lördag: ”I andra var det ingen tvekan”

Det blev en konstig inramning i arenan på torsdagskvällen när Villa besegrade Bollnäs med 5-2. På läktarna fanns endast cirka 150 funktionärer frånVilla. På pressläktaren var det däremot nästan fullt, denna något udda semifinal.

Detta blev alltså en något udda inramning av en semifinalmatch i bandy i Lidköping. Jonas ”Sparris” Johansson förklarade dock den uppkomna situationen för de närvarande funktionärerna före matchen.

Det fanns ingen flagga i mitten av planen med pojk- eller flicklag, inga eldar, ingen rök men Villassången ekade dock ut i den öde arenan före matchen.

Matchen, ja. Det var Villa som tog tag i spelet direkt. Det blev några skärmytslingar med utvisningar, annars dominerade Villa spelet i första halvlek helt och hållet. Det var dock svårt att komma igenom Bollnäs försvar, som var mycket tätt.

– Vi försvarade oss också bra, men fick inget riktigt tryck framåt, sa Villas tränare Johan Sixtensson efter matchen.

– Men vi ägde matchen helt och hållet i första.

Det var först i slutet av halvleken som Johan Löfstedt fick en rejäl träff på håll. En boll som var otagbar för Bollnäs målvakt och därmed hade Villa 1-0 i paus.

Andra halvleken blev betydligt öppnare, när Bollnäs började gå framåt och därmed lättade på sitt försvar. I den 65:e minuten blev Joakim Andersson hakad i straffområdet och domaren blåste straff. Den satte Martin Johansson säkert i nätet bakom Bollnäs målvakt till 2-0.

Det blev sedan allt öppnare i Bollnäs försvar och 2 minuter efter 2-0-målet kunde Joel Broberg sätta 3-0. Han fick en öppnande passning, dribblade och sprätte sedan upp bollen i nätet.

– I andra halvlek var det ingen tvekan om att vi skulle vinna, sa Johan Sixtensson.

– Ritningarna vi hade gjort upp följdes till punkt och pricka.

Pricka, ja. Det var just vad Joakim Andersson gjorde i den 71:a minuten när han prickade in 4-0 för Villa efter en frispelning.

De sista minuterna blev mycket öppna åt båda hållen. I den 80:e minuten satte Bollnäs sitt första mål, men 3 minuter senare satte Johan Löfstedt sitt andra mål den här kvällen till 5-1. Sista ordet fick dock Bollnäs i minuten efter till 5-2, vilket också blev slutresultatet.

– Det var skönt att vinna, sa Johan Sixtensson efter matchen.

Vad tog du med dig, förutom segern, av den här matchen?

– Vi kanske skulle spela mer framåt i vissa lägen, istället för bakåt.

Villas lag var som helhet mycket homogent den här öde torsdagskvällen i arenan. Jesper Thimfors hade inte mycket att göra i målet. I försvaret gjorde Martin Johansson, som vanligt, en stabil insats och framåt visade bland andra Joel Broberg framfötterna, liksom Johan Löfstedt.

Nu kan Villa Lidköping ta sig till SM-final på lördag, i Bollnäs.

Text: Anders Söderström